Rusia – avion militar rusesc prăbușit în Marea Neagră. 92 de persoane decedate, nici un supraviețuitor.

Un avion militar rusesc Tupolev TU-154 care efectua un zbor obișnuit spre baza aeriană Hmeimim, în apropiere de Lattaqia, în Siria, s-a prăbușit duminică dimineața, 25 decembrie, 2016, în jurul orei 5:40, ora locală (3:40 GMT). Decolarea a avut loc în orașul Adler, situat la Sud de stațiunea balneară Soci iar prăbușirea a avut loc la scurt timp după decolare, în Marea Neagră, în largul orașului Soci.

Avionul transporta 92 de persoane la bord, 64 dintre acestea fiind membri ai Ansamblului Alexandrov, care este cunoscut și sub denumirea de ”corurile Armatei Roșii”, opt militari, inclusiv directorul Ansamblului, Valeri Hahilov, opt membri ai echipajului de zbor, nouă jurnaliști și doi înalți funcționari civili împreună cu Elizaveta Glinka, responsabila unei organizații caritabile de renume în Rusia. Corul armatei ruse se deplasa în Siria pentru a participa la sărbătorile de Anul Nou de la baza aeriană rusească din zonă.

”Zona catastrofei avionului Tu-154 a fost determinată. Nu există indicii privind existența unor supraviețuitori”, a declarat Ministerul Rus al Apărării, declarație care a venit la circa o oră după ce AFP a relatat că președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat formarea unei comisii de anchetă condusă de premierul rus, Dmitri Medvedev, ce are ca scop stabilirea cauzelor prăbușirii avionului.

Agențiile ruse de presă relatează, de asemenea, că avionul prăbușit avea 6689 de ore de zbor și se afla în funcțiune de 33 de ani, din 1983, după declarațiile Ministerului rus al Apărării. Momentan nu există indicii că ar fi vorba de un atac terorist, deși unele agenții de presă și ziare internaționale au relatat că autoritățile ruse nu exclud această ipoteză.

Vladimir Putin a decretat ziua de astăzi, 26 decembrie, 2016, drept zi de doliu național, în Rusia, pentru comemorarea celor 92 de persoane decedate în urma acestui tragic eveniment, acesta exprimând, de asemenea, condoleanțele sale cele mai profunde familiilor victimelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI