S-a dat drept badantă în Italia și a furat medalionul unei bătrâne cu fotografia fiului decedat. „Avea o mare valoare sentimentală pentru mine”

O femeie în vârstă de 81 de ani a fost victima unei înșelătorii în Tolentino, localitate italiană din regiunea Marche, în Piazza Don Bosco, situată în apropierea unei școli.

Pensionara, care merge cu ajutorul unui baston, ieșise la plimbare, așa cum face în mod obișnuit, și se așezase pe o bancă.

În timpul acestei plimbări, o femeie necunoscută, descrisă ca fiind între 35 și 40 de ani, cu părul închis la culoare și de înălțime medie, s-a apropiat de ea.

Necunoscuta, care a spus că nu este de origine italiană, dar vorbea fluent limba, a abordat-o sub pretextul căutării unui loc de muncă ca îngrijitoare:

„Mi-a cerut ajutorul pentru a găsi un loc de muncă, deoarece trebuia să plece de la familia unde lucra momentan”, a declarat bătrâna.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce bătrâna i-a răspuns că nu o poate ajuta, femeia i-a oferit un masaj pe umeri, spunându-i „curaj, bunică!”.

„Nu am înțeles ce s-a întâmplat apoi, am rămas nemișcată, probabil mi-a pulverizat cu ceva. După masaj, a plecat imediat. Abia a doua zi, atingându-mi gâtul, mi-am dat seama că nu mai aveam lanțul și medalionul”, a continuat bătrâna, exprimându-și profunda tristețe.

Lanțul de aur, evaluat la aproximativ 1.000 de euro, avea o valoare sentimentală enormă pentru femeie, deoarece medalionul conținea o fotografie a fiului ei, decedat într-un accident rutier în 1995. Fiica bătrânei are un medalion similar.

După descoperirea furtului, bătrâna și-a căutat lanțul prin toată casa și a refăcut traseul plimbării cu ajutorul familiei, dar fără succes:

„Am verificat toate camerele – pe pat, prin cele mai ascunse unghere, dar nu l-am găsit. Am refăcut apoi același traseu din acea dimineață împreună cu familia, dar nu am găsit nimic”, a mai adăugat pensionara disperată.

Ea s-a adresat carabinierilor din Tolentino, cu speranța că o vor ajuta să-și recupereze măcar medalionul cu fotografia fiului ei decedat.