S-a întors acasă după 12 ani de Italia și a deschis o pizzerie la îndemnul soției: „Hai acasă, sigur o să ai succes în România!”

Milioane de români au plecat în ultimii ani în străinătate în căutarea unei oportunități de a-și construi o viață mai bună, iar unii dintre ei se întorc în patrie nu doar cu un capital agonisit pe meleagurile străine, ci și cu idei de afaceri pe care le pun în practică pentru a-și asigura un trai decent în propria țară. Radu Verdeşi s-a întors în România împreună cu familia în anul 2013 după ce a stat mai mulţi ani în Italia şi a deschis o pizzeria chiar la intrarea în centrul vechi al Bucureștiului.

Radu Verdeşi a lucrat în Italia timp de 12 ani ca bucătar într-un restaurant de lux din Roma

Este originar din județul Neamț și despre plecarea sa în Italia povestește pentru goinfashion.ro: „Am plecat cum pleacă toată lumea. Aveam 19 ani și abia terminasem liceul. Nu știam ce o să fac în Italia, deși îmi plăcea treaba din bucătărie pentru că îmi găteam de multe ori”.

La Roma a lucrat într-un restaurant de lângă Panteon, în inima orașului. Acolo a deprins secretele gastronomiei italiene și a învățat cum să devii un bucătar adevărat. Soția lui a fost cea care l-a convins pe Radu să se întoarcă în României. «Mă uitam la el, vedeam cât e de pasionat și îi ziceam „Hai acasă!”, sigur o să ai succes și în România.» Hotărăsc să se întoarcă  acasă, în aprilie 2013, iar în luna august deschideau Latin Pizza, o pizzerie ca la Roma, cu pizza la bucată.

La întoarcerea în România au investit circa 100.000 de euro pentru a deschide pizzeria aflată la intrare în centrul vechi din Bucureşti. Majoritatea banilor au fost folosiţi pentru achiziţia utilajelor, iar de la deschidere şi până acum au mai investit încă aproximativ 100.000 de euro, atât în designul spaţiului, cât şi în dezvoltarea continuă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pizza artizanală pe care o prepară Radu se vinde la kilogram şi costă 6 lei per suta de grame şi 60 de lei per kilogram

„Acest business a fost fondat din pasiunea mea de a găti, dar şi din dorinţa de a mă reîntoarce acasă după 12 ani de stat în Italia. Am vrut să vin cu ceva nou pe piaţă. În 2013, când am deschis eu în Bucureşti, nu mai exista nicio pizzerie cu un concept ca al meu”, a povestit Radu Verdeşi pentru ZF.

Toate ingredientele necesare sunt aduse din Italia

Făina, mozzarella, sosul de roşii, uleiul extravirgin, „prosciutto” și măslinele, toate sunt importate din Italia. La Latin Pizza sunt preparate toate tipurile clasice de pizza, dar şi specialităţi precum pizza Napoli, pizza cu cartofi, cu zucchini sau cu brânză feta.

Radu Verdeși la Latin Pizza. Foto: profilul Facebook

În anul 2018, Latin Pizza i-a adus lui Radu Verdeşi venituri de 2,3 milioane de lei, cu un profit de 375.000 de lei. Numărul mediu de angajaţi care au lucrat pentru pizzerie a fost anul trecut de 26, informează sursa citată.

Idei de afaceri profitabile există și în România, ai nevoie de o idee, ceva bani și mult curaj!