S-a întors definitiv din Italia și a deschis o librărie în satul său natal: „Mi-a fost foarte dor de țară. Abia așteptam să revin”

Povestea lui Remus Ursache începe cu mulți ani în urmă, când s-a hotărât să plece la muncă în străinătate și a ajuns în Italia, pe coasta Mării Mediterane. Plecat dintr-un sat din județul Botoșani, tânărul român în vârstă acum de 33 de ani nu și-a uitat niciodată pământul natal și a visat mereu ca mai devreme sau mai târziu să se întoarcă acasă: „Mi-a fost foarte dor de țară. Abia așteptam să revin. Nu o duceam rău acolo, din contră, dar era așa ceva ce mă chema acasă, să pun şi eu umărul la construirea unei normalități”, a mărturisit Remus Ursache pentru ziarul Adevărul.

După 7 ani petrecuți printre străini, Remus s-a întors acasă împreună cu familia sa

În Italia, primele șase luni le-a lucrat în construcții și agricultură, apoi a împrumutat bani şi a făcut un curs de salvamar. Timp de 7 ani a lucrat pe plajele din Cefalù (Sicilia), un adevărat paradis pe malurile Mării Mediterane.

„La început a fost greu. Apoi am făcut rost de bani, din împrumuturi, sacrificii mari, şi am făcut un curs de salvamar dar şi de prim ajutor. Şapte ani am stat în Cefalu ca salvamar. Nu era rău”, a spus Remus. La un moment dat însă a decis să vină acasă. „Îmi era dor de casă. Doream neapărat să revin în satul meu, la Coşula. Şi pentru copil am vrut acasă. Doream să facă şcoala în România”, a mărturisit Remus Ursache pentru sursa citată.

Ambițios și determinat în hotărârea sa, Remus s-a întors acasă unde a reușit să acceseze fonduri europene. A deschis o tipografie în orașul Botoșani și o librărie la Coșula

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Despre activitatea tipografiei tânărul precizează: „Facem producţie publicitară, de la simplele cărţi de vizită până la fly-ere, afişe, firme volumetrice, putem personaliza aproape orice.”

Dar nu s-a oprit aici, pe lângă tipografie a deschis prima librărie din satul său natal. „Este greu pentru copiii de la ţară să meargă la oraş pentru câteva caiete. Aşa le-am adus rechizitele aproape, la preţuri accesibile. Plus cărţi şi jocuri”, a spus Remus. Prețurile sunt stabilite în așa fel încât să și le permită și copiii necăjiți din satul botoșănean.

Remus Ursache este de părere că primul lucru în care trebuie investit în România este educația: „Eu asta am visat să investesc la mine în sat şi să aduc în primul rând educaţia aici. Fără ea nu se poate. Şi după aceea să se dezvolte totul. Vreau normalitate în România, nu lucruri extavagante.”

Distribuie acest articol