S-a întors din străinătate și a deschis o afacere în curtea casei sale. Totul a început din întâmplare

O tânără româncă din Maramureș, după ce s-a întors din străinătate împreună cu soțul său, a deschis o mică afacere de succes chiar în curtea casei sale, relatează Observator.

Teodora Barabaş, inițial inginer într-o fabrică de mobilă, a descoperit în timpul pandemiei o pasiune pentru producția de pâine cu maia.

Maiaua este un amestec fermentat de făină și apă, care conține bacterii lactice și drojdii sălbatice. Această combinație de microorganisme dă naștere unui proces de fermentație care ajută aluatul să crească și să capete textură, precum și un gust și un miros specific.

Teodora Barabaș. Sursa foto: Captură video Observator

Totul a început ca un hobby, în perioada în care drojdia se găsea cu dificultate, iar Teodora Barabaş a transformat această activitate într-o afacere de familie de succes, împreună cu soțul ei.

După ce s-a întors din străinătate, tânăra a decis să pună bazele unei brutării artizanale în Băița, satul ei natal din județul Maramureș:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am zis hai să încerc să îmi fac o mică afacere de familie. Dintr-un spațiu mic, 5 pe 5, am ajuns să ne facem propria noastră brutărie artizanală, eu și soțul meu. Eu mă ocup de aluat, de copt și de pregătit, iar el se ocupă de livrat produsele”, a spus Teodora pentru sursa citată.

Brutăria, amenajată chiar în curtea casei lor, produce zilnic aproximativ 100 de pâini.

Prețurile variază în funcție de sortiment, oscilând între 7 și 25 de lei pentru o pâine cu maia.

Noua orientare profesională i-a adus Teodorei nu doar succes în afaceri, dar și posibilitatea de a fi mereu aproape de familie.