S-a întors în Italia tatăl cu cele două fiice despre care mama româncă nu mai știa nimic de zile întregi

Aflată în pragul disperării de zile întregi fiindcă nu mai avea nicio veste despre fiicele sale, care erau plecate în vacanță în România cu fostul său soț, mama româncă de 29 de ani din Imola a reușit să-și îmbrățișeze din nou fetele în dimineața zilei de sâmbătă, 31 august 2019.

Conaționala noastră și tatăl fetelor, cetățean român și el în vârstă de 39 de ani, se află în fază de separare și au două fetițe împreună: una de trei ani și cealaltă de cinci ani. În această vară fetițele, cu acordul mamei lor, au plecat cu tatăl în România pentru a petrece vacanța împreună și trebuia să se întoarcă cu toții pe data de 22 august, așa cum se puseseră de acord.

Trecuseră deja patru zile de la acea dată însă când, pe data de 26 august, mama fetițelor a decis să meargă la carabinieri pentru a denunța faptul că fostul soț nu s-a mai întors cu fetele. Femeia a încercat în repetate rânduri să-l contacteze sau să dea de urma bărbatului, dar acesta era de negăsit, iar despre fetițe nici atât nu a putut afla nimic.

Din fericire, bărbatul și cele două fetițe s-au întors în Italia în această dimineață, anunță Bologna Today, iar mama a putut să-și îmbrățișeze fiicele din nou după mai bine de o săptămână de îngrijorare. Fostul soț al femeii a declarat că a decis să-și prelungească vacanța în România cu câteva zile și a uitat să o avertizeze pe mama fetelor. Femeia română a decis să retragă astfel denunțul depus la carabinieri împotriva bărbatului, care era căutat de autorități pentru răpirea și reținerea minorelor în afara țării de rezidență a acestora, care este Italia.

Ce prevede legea italiană în cazul în care un părinte fuge cu copiii în altă țară?

Conform art. 574 bis din Codul Penal italian, cu excepția situației în care fapta constituie o infracțiune mai gravă, oricine răpește un minor de la părintele care își exercită răspunderea părintească sau de la tutorele, conducându-l sau reținându-l în străinătate împotriva voinței aceluiași părinte sau tutore, împiedicând exercitarea integrală sau parțială a răspunderii părintești, se pedepsește cu închisoare de la unu la patru ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dacă faptul prevăzut la primul paragraf este comis împotriva unui copil care a împlinit vârsta de paisprezece ani și cu acordul acestuia, se aplică închisoare de la șase luni la trei ani.

Dacă faptele menționate la primul și al doilea paragraf sunt săvârșite de un părinte în detrimentul copilului minor, condamnarea atrage suspendarea exercitării responsabilității părintești.