S-a stins din viață în România după mai mulți ani de muncă în Italia. Trista poveste a Ionelei Giugium

Povestea Ionelei și, totodată, tristul anunț că a murit, au fost publicate astăzi de jurnalistul italian Franco Falco pe site-ul Dea Notizie, ca un ultim omagiu pentru românca noastră pe care a avut plăcerea să o cunoască și pe care a apreciat-o cu sinceritate, așa cum povestește chiar el.

Ionela Giugium. Foto: Facebook

„Giovanna (cum îi spuneau Ionelei italienii care o cunoșteau – n.r.) era foarte cunoscută în Bellona (provinica Caserta – n.r.) fiindcă a lucrat la multe persoane rezidente în oraș. A plecat din localitate când a descoperit că are probleme la inimă. S-a mutat apoi la Jesolo în speranța că va găsi o inimă pentru transplant”, povestește jurnalistul.

Ionela, așadar, se pare că avea probleme de sănătate cu inima și a suferit în trecut un infarct din care scăpase atunci cu viață, dar care probabil i-a slăbit inima foarte tare. În astfel de cazuri, un alt atac de cord poate fi fatal și medicii îndrumă pacientul spre un transplant de inimă, dar să găsești un donator într-un timp scurt nu este ușor și asta nu din cauză că sunt multe persoane care așteaptă un astfel de transplant. În ciuda faptului că numărul donatorilor de organe a crescut în ultimii ani în Italia, când se vorbește de un transplant de inimă problema în general nu este câte persoane sunt în așteptarea unei inimi noi, ci dacă inima este compatibilă.

Conaționala noastră, care conform informațiilor de pe profilul Facebook este originară din București, a stat în Italia și a așteptat un donator compatibil până când a simțit că nu mai are nicio speranță și probabil a vrut să mai petreacă puțin timp alături de cei dragi în România, înainte de a părăsi această lume.

„Din păcate speranța ei de a găsi un donator a rămas deșartă și s-a întors în România. Apoi tragica veste. Am primit o veste pe care nu aș fi vrut vreodată să o primesc. Un mesaj pe Facebook mi-a transmis că Giovanna s-a ridicat la ceruri”, mai scrie Franco Falco.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Apoi jurnalistul publică și durerosul mesaj care trimis de Cristina, fiica Ionelei, cu o seară înainte:

„Domnule Franco Falco, îmi este foarte greu să vă anunț că aseară, la ora 23.10, s-a stins din viață mama mea. A suferit un al doilea infarct care a fost fatal. Mi-a lăsat o mică listă cu persoanele pe care le purta mereu în inimă și m-a rugat să le anunț dacă se va întâmpla ceva grav. Înmormântarea va avea loc marți, la ora 11.00. Voi închide în scurt timp pagina de Facebook a mamei mele. Cu respect, Cristina”, a scris fiica Ionelei.