S-au întors din Italia și au deschis o afacere de mare succes în România: „Farmacia de detergent”

Ramona și Laurențiu Ungureanu au plecat în Italia în căutarea unei vieți mai bune, dar dorul de țară i-a adus înapoi acasă.

Cu o dorință arzătoare de a construi ceva, în țara lor, în România, cu banii agonisiți și cunoștințele dobândite în ani și ani de muncă în afara țării, Ramona și Laurențiu Ungureanu au deschis o fabrică de detergent în orașul natal, Băilești din județul Dolj. Au numit-o „Farmacia de detergent”.

farmacia-de-detergent (1)

„Noi suntem Ramona și Laurențiu Ungureanu, iar povestea noastră începe în 2003, când am început să formăm un cuplu. Ne-am cunoscut în România și ne-am hotărât să plecăm din țară, mai exact în Italia, pentru a ne oferi un trai mai bun. Am crescut împreună, am muncit împreună, am dat și de bine și de rele și ne-am dezvoltat ca oameni și ca familie. Visul nostru a fost mereu să ne întoarcem acasă, la Băilești”, au transmis cei doi pe site-ul familiaeclar.ro.

Inițial, au deschis un butic în Călărași unde vindeau produse din Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După experiența antreprenorială cu magazinul, cuplul a avut însă oportunitatea de a prelua o fabrică de detergent din orașul Băilești. Aici începe aventura lor în industria producției. Cu ajutorul unui proiect pe fonduri europene destinate diasporei, au reușit să achiziționeze o mașină de etichetat și câteva alte accesorii. Cu toate acestea, afacerea a stagnat.

Cei doi au apelat atunci la Ilie Pană, un antreprenor care se confruntase cu aceeași problemă și care părea să fi găsit soluția: livrarea din fabrică direct către consumator. Ilie le-a împărtășit experiența sa și le-a prezentat sistemul pe care l-a dezvoltat pentru a procesa un volum mare de comenzi.

farmacia-de-detergent (2)

Inovarea vânzărilor directe din fabrică către client a transformat „Farmacia de Detergent” în mai mult decât o fabrică, ci într-un brand cu o poveste de succes, relatează start-up.ro.

Produsul special al Farmaciei de Detergent este un detergent realizat după o rețetă specială, pe care Laurențiu a elaborat-o alături de un chimist italian.

Rețeta a fost perfecționată pentru a răspunde nevoilor familiilor cu copii, fiind concepută pentru a nu fi agresivă pentru piele sau țesături.

În plus, detergentul a primit recent o certificare de la unul dintre cele mai renumite laboratoare la nivel global, care atestă compatibilitatea bună a acestuia cu pielea.

Bicarbonat de sodiu în loc de clor

„Ne-am pus întrebarea de cum putem să facem cel mai bun detergent pentru familiile noastre. Am simțit nevoia de a înlocui Clorul din detergent ca element de igienizare. Am căutat un alt ingredient care să fie cel puțin la fel de eficient, însă mai prietenos cu organismul uman și mediul înconjurător. Inspirați de înaintașii noștri, ne-am orientat spre Bicarbonatul de Sodiu”, au explicat antreprenorii români pe site-ul lor.

Detergentul fabricat de Farmacia de detergent se numește ECLAR, de la inițialele celor doi fondatori și cele ale copiilor lor:Evelyn, Cassian, Laurențiu, Andi și Ramona.

1200-20230515134116 (1)
Familia Ungureanu. Sursa foto: IQads

Inovația și eforturile au dat roade

În primul an, Farmacia de Detergent a avut vânzări de 2.000.000 de euro, cifra crescând în 2022 la 3.300.000 de euro. Aceasta înseamnă că au reușit să atragă aproximativ 160.000 de clienți, cu o rată mare de recurență. Acum, compania procesează o medie de 10.000-15.000 de comenzi lunar, cu un record de 3.000 de comenzi într-o singură zi.

Aceasta înseamnă că au reușit să atragă aproximativ 160.000 de clienți, cu o rată mare de recurență. Acum, compania procesează o medie de 10.000-15.000 de comenzi lunar, cu un record de 3.000 de comenzi într-o singură zi.

Inițial, Farmacia de Detergent a întâmpinat dificultăți în a fi listată în magazine, ceea ce i-a determinat să își vândă produsele direct de la fabrică către consumatori. Aceasta nu doar că a condus la succesul lor, dar le-a oferit și numeroase oportunități de învățare și de a demonstra că produsul lor este apreciat de public.

După doi ani de activitate și feedback-uri pozitive din partea clienților, Farmacia de Detergent are acum ușa deschisă la trei mari lanțuri de magazine. De asemenea, au testat vânzarea detergentului într-un magazin din Buzău, unde produsul a avut vânzări foarte bune, depășind brandurile cunoscute.

În viitor, Farmacia de Detergent plănuiește să se extindă pe piața din Moldova și Bulgaria. De asemenea, vor să-și creeze propria linie de ambalare și îmbuteliere. Acesta este doar începutul pentru Farmacia de Detergent, o companie care a reușit să transforme o idee simplă într-un brand de succes, arătând că încrederea în produsele locale și inovarea pot duce la rezultate extraordinare.