S-au întors din Italia și au fost suspecți de coronavirus, o mamă cu bebelușul ei internați la spital

O femeie în vârstă de 31 de ani împreună cu bebelușul ei de numai 7 luni au fost internați cu febră mare în condiții de izolator la spitalul din Alba Iulia. Mama și copilul s-au întors de aproximativ 14 zile din zona Veneto, una dintre cele mai afectate de coronavirus în Italia, informează Alba24.

Femeia s-a prezentat singură la spital, ea este soția unui inginer italian care lucrează la o firma de pe șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda.

„Femeia este de cetățenie italiană, a venit la Alba Iulia în urmă cu două săptămâni din zona Veneto. Are simptome de febră (39 de grade)”, a declarat inițial Dan Crainic, director medical al spitalului din Alba Iulia.

Crainic a menționat că mama şi bebeluşul au fost internați la secția de Infecțioase, unde s-a făcut o zonă de izolare şi au fost recoltate probe care au fost trimise la Institutul Matei Balș și la Timișoara.

După efectuarea testelor specifice, directorul adjunct DSP Alba, Daniela Popa Drăghici a declarat:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Au fost investigați (mama și bebelușul -n.r.) de către un medic infecționist. Nu prezintă simptome respiratorii. Nu au tuse, cel puțin femeia, are doar febră și scaune diareice. Și bebelușul are scaune diareice. Bănuim o patologie digestivă, posibil rotavirus. S-au luat coproculturi. Urmează să aflăm rezultatul mâine. Deci deocamdată se pare că nu este coronavirus, dar vor rămâne în izolator și monitorizăm simptomele, vom vedea încotro ne îndreptăm cu diagnostic și tratament”, a precizat directorul Daniela Drăghici.

@rotalianul