Salerno – bărbat italian ucis în bătaie de un mecanic român pentru că nu i-a plătit reparațiile la mașină.

S-a întâmplat în localitatea Roccagloriosa, provincia Salerno, unde un bărbat italian, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit aproape mort, în propria sa casă, în jurul orei 8:30 din dimineața zilei de 29 noiembrie, 2016. Deși dus la spital de urgență, acesta a murit la puțin timp după internare.

Bărbatul a fost bătut crunt apoi lovit în cap cu un târnăcop, în seara zilei de 28 noiembrie, ca apoi să fie lăsat să moară neajutorat de unul singur. Criminalul, din primele informații, a fost descoperit și arestat abia astăzi, fiind vorba de un român de 40 de ani, Florin Nuțu, de profesie mecanic, care era rezident în localitatea Policastro Bussentino, din aceeași provincie, scrie site-ul online Trekkingtv.it.

Din primele relatări, românul ar fi mărturisit crima astăzi, în fața carabinierilor, recunoscând că motivul a fost o datorie pe care bărbatul italian ar fi refuzat să i-o plătească pentru reparațiile pe care i le făcuse la mașină, datorie care se ridica la doar câteva sute de euro.

Românul a fost arestat în urma unor investigații de câteva zile, martorii indicând carabinierilor comportamentul său ciudat din ultimul timp față de victimă. Mecanicul român îl urmărea pe italian, așteptând parcă momentul potrivit să-l prindă singur. Anchetatorii au fost ajutați și de imaginile de pe camerele de supraveghere ale unei activități comerciale din zonă, care îl arată pe român cum ar fi mers cu vreo 10 minute înaintea bărbatului italian spre casa acestuia, pentru a-l aștepta.

Odată ajunși față-n față, cei doi au avut o discuție aprinsă, după care românul a început să devină violent fizic cu bărbatul italian, lovindu-l fără milă cu pumnii și picioarele, ca mai apoi să îl lovească și cu un târnăcop în cap, spărgându-i craniul, lucru care ar fi cauzat moartea pensionarului de 60 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bătrânul italian nu avea copii și se pare că locuia singur, fiind întors în Peninsulă după ce a trăit mai mulți ani în Elveția, iar despre motivul pentru care ar fi refuzat să plătească datoria românului, nu s-au dat detalii.

La fel, despre român, nu s-au dat mai multe detalii în presa italiană, până la această oră.