Salvini despre cazul românilor care au furat milioane de euro de la statul italian: „O insultă la adresa Italiei”

15 milioane de euro au fost furați de la statul italian printr-o fraudă fără precedent în Italia. Un grup de români, în complicitate cu un italian, a depus mii de cereri pentru un tip de ajutor social (reddito di cittadinanza) folosind în mod ilegal numele a mii de cetățeni români, inclusiv a unei femei decedate.

16 persoane au fost arestate de polițiștii din Cremona, coordonați de Parchetul din Milano.

Una dintre femeile arestate, Izabela Stelică, de 31 de ani, care stă în Italia fără forme legale, s-a filmat într-un clip postat apoi pe Tok Tok cu mai multe bancnote, ascultând manele. Imaginile au fost preluate de presa italiană și au devenit virale.

Clipul video, în care apar pe lângă Izabela Stelică și alte persoane de etnie romă, numărând și jucându-se cu teancuri de bancnote de 50 și 100 de euro, pe ritmuri de manele, a fost distribuit și de Matteo Salvini, liderul Partidului Lega și al extremei drepte din Peninsulă, care a comentat:

„Uitați-vă ce filmuleț publica una dintre cei șaisprezece arestați pentru maxi-escrocheria cu Venitul de Cetățenie (s-au prezentat la CAF cu codurile fiscale a sute de români odată, mituind, amenințând sau estorcând). O insultă repugnantă la adresa Italiei și, mai ales, a cetățenilor aflați în dificultate. Sper la o pedeapsă exemplară, să le treacă pofta de bancnote aruncate în vânt și muzică gipsy!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Postarea lui Matteo Salvini s-a bucurat de o largă audiență, înregistrând mii de like-uri și tot atâtea comentarii.