Salvini inclus în topul celor mai influente 100 persoane din lume. „A revigorat mândria națională”

Renumita revistă americană „Time” l-a inclus în acest an pe politicianul italian Matteo Salvini, vicepremier și ministru de Interne în Italia, în topul celor mai influente persoane din lume din anul 2019, alături de Papa Francisc, Donald Trump și mulți alții.

„A revigorat mândria națională italiană. Este liderul cel mai controversat în Europa și după alegerile europene din mai ar putea fi și cel mai puternic”, scrie Steve Bannon în revista Time despre Salvini, menționând că acesta a ajuns la succesul actual plecând de jos.

Salvini a mai apărut și pe coperta revistei menționate mai sus, cu o descriere făcută de Vivienne Walt, în care scrie că este „Țarul imigrației din Italia, în misiune pentru a dezbina Uniunea Europeană.”

Salvini pe coperta revistei Time

În topul celor mai influente 100 de persoane din lume din anul 2019 au mai fost incluși și alți doi italieni, chef Massimo Bottura și Pierpaolo Piccioli, director creativ la Valentino. Printre personalitățile de renume mondiale incluse în acest clasament s-au mai numărat și Papa Francisc, Donald Trump, Lady Gaga, Mark Zuckerberg, Michelle Obama, Dwayne Johnson, Taylor Swift și Tiger Woods.

@rotalianul