Salvini, întâlnire cu Dragnea la București: „L-am întâlnit pe preşedintele Camerei Deputaților, am discutat despre afaceri și comerț”

Vicepremierul italian şi totodată ministru de Interne, Matteo Salvini, a avut astăzi, 23 octombrie, la București, întrevederi cu omologul român Carmen Dan, cu care a discutat întărirea cooperării pe linie de poliţie între cele două ţări. Salvini a mai avut întâlniri cu Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și cu Ana Birchall, vice prim-ministru.

Matteo Salvini cu Ana Birchall

Salvini a fost și la ministerul Justiţiei, unde a discutat despre urgentarea procedurilor de extrădare a cetăţenilor români condamnaţi pentru diverse infracţiuni în Peninsulă pentru a-şi ispăşi pedeapsa în România.

„A fost o dimineaţă benefică. Am căzut de acord asupra necesităţii de a lucra împreună pentru securitatea graniţelor externe ale Uniunii Europene. I-am asigurat toată prietenia mea. Câteva greşeli nu pot fi puse pe seama majorităţii cetăţenilor români din Italia. O să creştem colaborarea inter-poliţienească şi l-am invitat pe omologul meu la Roma”, a declarat Matteo Salvini.

Discuțiile cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea

Salvini a declarat, în cursul conferinţei de presă de la reşedinţa ambasadorului Italiei la Bucureşti, că s-a văzut şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cu care a discutat despre susţinerea „miilor de afaceri ale italienilor în România şi despre întărirea cooperării economice”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Oficialul de la Roma a subliniat că există deja un plan de investiţii în domeniul securităţii, agriculturii, apărării. Salvini a anunţat că la întoarcerea acasă va lucra pentru o vizită a premierului Viorica Dăncilă în Italia. „L-am întâlnit pe preşedintele Camerei, cu care am discutat despre afaceri, despre comerţ şi am discutat binenţeles să susţinem miile de afaceri care sunt în România. Există deja un plan de investiţii al guvernului pentru apărare, pentru agricultură, pentru infrastructură”, a precizat oficialul european.

Despre românii din Italia, ministrul Salvini a declarat în cadrul declarației de presă: „În Italia, românii depășesc un număr de un milion de persoane și este evident că greșelile celor puțini nu trebuie să se răsfrângă asupra celor mulți care reprezintă majoritatea.”