Salvini, ministrul de Interne al Italiei avertizează: „Imigranții ilegali să-și facă bagajele!”

Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă dreapta Liga şi noul ministru de interne al Italiei, a avertizat că ţara sa nu poate fi „tabăra de refugiaţi a Europei” şi a promis „bun simţ” în ceea ce priveşte măsurile pentru evitarea naufragiilor şi limitarea sosirii migranţilor, relatează Repubblica.

La un miting din nordul Italiei, noul ministru de Interne Matteo Salvini, a avertizat: „Italia şi Sicilia nu pot fi tabăra de refugiaţi a Europei. Vremurile bune pentru imigranții ilegali s-au terminat – pregătiți-vă să faceți bagajele”.

Sâmbătă, 2 iunie

Matteo Salvini i s-a alăturat premierului Giuseppe Conte și celorlalți membri ai noului guvern pentru a participa la parada organizată cu ocazia Zilei Republicii de la Roma.

Înclinațiile populiste și eurosceptice ale noului executiv de la Roma au alarmat Europa, iar noul lider populist al Italiei nu s-a dezis nici în timpul celebrărilor de sâmbătă promițând creare de locuri de muncă și expulzarea imigranților.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Duminică, 3 iunie

La Catania, în Sicilia, unde Salvini a mers pentru a susține reprezentanții de centru-dreapta pentru alegerile locale, a fost întâmpinat de sute de persoane, inclusiv un grup zgomotos de protestatari de stânga.

Viceprim-ministrul și ministrul de interne Matteo Salvini a arătat din nou opoziția sa în procesul de imigrare clandestină. „Nu sunt case destule și nici locuri de muncă pentru italieni, nicidecum pentru jumătate din continentul african!”, a spus el. Ieri, Salvini a anunțat că se va întâlni cu procurorul Carmelo Zuccaro, șeful Procuraturii din Catania, care a investigat acuzațiile de înțelegere secretă între ONG-uri și traficanții de persoane: „Nimeni nu o să-mi scoată din cap că există o afacere în spatele acestor tragedii, în care mor înecați în mare până și copii. Iar asta mă supără tare. Imigranții nu ar trebui să plece din țările lor, voi lucra cu guvernele țărilor africane pentru a restricționa plecările. Intenționez să merg în Tunisia.”

Revoluția politică care a dus în această săptămână la apariția primului guvern populist din Europa occidentală a fost numită de unii drept  „începutul celei de-a treia republici a Italiei”.