Salvini: „Românii? Sunt frații și surorile noastre. Mulțumesc comunității românești pentru contribuția sa”

Matteo Salvini, vicepremier al guvernului italian, invitat miercuri, 13 februarie, la Ambasada României în Italia cu ocazia unui eveniment dedicat lansării Președinției Române la conducerea Consiliului Uniunii Europene, a declarat: „Mulțumesc comunității românești pentru contribuția sa. Mulți români sunt frați și surori pentru noi.”

„Mulțumesc poporului român pentru contribuția sa la societatea noastră. Este cea mai mare și mai integrată comunitate de străini din Italia. Misiunea mea este ca în fiecare zi să protejez marea majoritate a românilor onești prin izolarea de cei care riscă să submineze această percepție. Lucrez pentru ca toată lumea să poată face diferența. Mulți dintre români sunt ca frații și surorile noastre”, a declarat vicepremierul Matteo Salvini la ambasada României din Italia.

Una dintre problemele Uniunii Europene este că „şi-a negat rădăcinile”, a continuat Matteo Salvini, vicepremier al Italiei, ministru de Interne şi lider al formaţiunii Liga Nordului, cu ocazia unui eveniment desfăşurat miercuri seară la Ambasada României din Roma în contextul Preşedinţiei semestriale române a Consiliului UE.

„Îmi doresc ca în următoarele luni, dincolo de succesele în domeniul economic, România – o ţară şi un popor cu o cultură apropiată de a noastră, care a suferit o dictatură, din fericire acum de domeniul istoriei – îmi doresc ca în timpul Preşedinţiei române (a Consiliului UE – n.red.) Europa să meargă înainte, să îşi regăsească sensul, valorile, modul de a fi, pentru a-l putea propune altora. Dacă ne amăgim că UE este doar o piaţă, o bancă, fără rădăcini, oameni, fără copii, avem de pierdut. Noi încercăm să readucem sângele necesar în această Europă, pentru a merge înainte. Mulţumesc României şi cetăţenilor români, atât celor din România, cât şi celor din Italia, pentru contribuţiile lor”, a subliniat Salvini, notând că românii din Italia sunt “comunitatea cea mai mare şi cea mai bine integrată”.

Evenimentul a fost prezentat în direct aici, pe pagina de Facebook a Amabasadei României în Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul