Salvini a trimis o scrisoare președintelui PSD, Liviu Dragnea: „Alăturați-vă nouă, suveranii UE”

O scrisoare cu un mesaj de laudă pentru români și România, adresată Partidului Social Democrat și o invitație „de a colabora pe viitor”, a fost trimisă de vicepremierul și liderul organizației politice Lega din Italia, Matteo Salvini, președintelui PSD român, Liviu Dragnea, relatează italienii de la Askanews.

Salvini, în căutare de aliați și în încercarea de a coagula mai multe partide populiste în grupul euroscepticilor?

Potrivit G4Media.ro și Sputnik, care menționează că ar dispune de surse bine informate, Salvini a trimis o scrisoare în ultimele zile conducerii PSD din România. În documentul respectiv, Matteo Salvini îi invită pe socialiștii români să se alăture „frontului suveran” după alegerile europene din mai 2019.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat pentru G4Media.ro că nu infirmă, dar nici nu confirmă informațiile referitoare la negocierile PSD cu Salvini.

„Avem obligația ca partid important în România și în UE să fim atenți la toate informațiile pe care le primim, să citim cu atenție fiecare scrisoare și să fim foarte deschiși în tot ce ne comunică specialiștii noștri în relații europene. Analizând toate informațiile, ne așteptăm ca 26 mai să schimbe semnificativ configurația grupurilor din Parlamentul European. Trebuie să știm exact cum ne raportăm”, a declarat Ștefănescu pentru G4Media.ro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În același timp, Sputnik, organul de propagandă al Moscovei, se întreabă: „Mesajul fratern al lui Salvini către poporul român a creat emoție. Prietenia aceluiași Salvini față de Guvernul PSD a născut însă o întrebare: ce planuri are liderul naționaliștilor europeni cu partidul lui Dragnea?”