Sărbătoare în parohia românilor din Pescara. Credincioșii au îmbrăcat costume populare românești

Credincioșii parohiei ortodoxe din localitatea Pescara au sărbătorit în perioada 03-06 octombrie 2021, pe unul dintre ocrotitorii spirituali, pe Sfântul Apostol Toma. Sâmbătă, credincioșii au îmbrăcat costumele populare, marcând astfel și sărbătoarea portului popular românesc în parohia respectivă.

Foto: Parohia Pescara

„Portul popular reprezintă una dintre cele mai importante forme de cultură ale unui popor, pe baza lui realizându-se numeroase cercetări: geneza istorică şi etapele principale de evoluţie, formele contemporane şi aria de răspândire, originalitatea sa în raport cu portul altor popoare, contribuţia lui în procesul de geneză al unui popor.

În timpul lucrului hainelor populare, femeile spuneau o rugăciune ortodoxă pentru comunicare cu divinitatea: Cămara Ta Mântuitorule, o văd împodobită. Şi îmbrăcăminte nu am ca să intru într-însa. Luminează-mi haina – taina sufletului meu! Si mă mântuieşte, Mântuitorul meu”, a specificat într-un material, Parohia Pescara.it.

Foto: Parohia Pescara

Sărbătoarea a început cu vecernia de sâmbătă seara, urmând cu utrenia și Sfânta Liturghie de duminică.

Foto: Parohia Pescara

După Sfârșitul Sfintei Liturghii s-a amintit și de proiectul „Îmbrățișează un Sfânt pentru împărăția lui Dumnezeu!” prin care Parohia Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana din localitatea Pescara, a început o campanie de strângere de fonduri pentru pictura sfântului altar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Foto: Parohia Pescara

Sărbătoarea a continuat și miercuri 6 octombrie, prin săvârșirea de către un sobor de preoți a Sfintei Liturghii la mormântul Sfântului Apostol Toma, ce se află la catedrala Sfântul Apostol Toma din localitatea Ortona.