Sărbătoare în parohia românilor din Pescara. Credincioșii au îmbrăcat costume populare românești

Credincioșii parohiei ortodoxe din localitatea Pescara au sărbătorit în perioada 03-06 octombrie 2021, pe unul dintre ocrotitorii spirituali, pe Sfântul Apostol Toma. Sâmbătă, credincioșii au îmbrăcat costumele populare, marcând astfel și sărbătoarea portului popular românesc în parohia respectivă.

Foto: Parohia Pescara

„Portul popular reprezintă una dintre cele mai importante forme de cultură ale unui popor, pe baza lui realizându-se numeroase cercetări: geneza istorică şi etapele principale de evoluţie, formele contemporane şi aria de răspândire, originalitatea sa în raport cu portul altor popoare, contribuţia lui în procesul de geneză al unui popor.

- Continuarea articolului după publicitate -

În timpul lucrului hainelor populare, femeile spuneau o rugăciune ortodoxă pentru comunicare cu divinitatea: Cămara Ta Mântuitorule, o văd împodobită. Şi îmbrăcăminte nu am ca să intru într-însa. Luminează-mi haina – taina sufletului meu! Si mă mântuieşte, Mântuitorul meu”, a specificat într-un material, Parohia Pescara.it.

Foto: Parohia Pescara

Sărbătoarea a început cu vecernia de sâmbătă seara, urmând cu utrenia și Sfânta Liturghie de duminică.

Foto: Parohia Pescara

După Sfârșitul Sfintei Liturghii s-a amintit și de proiectul „Îmbrățișează un Sfânt pentru împărăția lui Dumnezeu!” prin care Parohia Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana din localitatea Pescara, a început o campanie de strângere de fonduri pentru pictura sfântului altar.

Foto: Parohia Pescara

Sărbătoarea a continuat și miercuri 6 octombrie, prin săvârșirea de către un sobor de preoți a Sfintei Liturghii la mormântul Sfântului Apostol Toma, ce se află la catedrala Sfântul Apostol Toma din localitatea Ortona.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos