Sardegna: bărbat român de 39 de ani, moare la locul de muncă zdrobit între o cisternă și un stivuitor

Multe, prea multe accidente de muncă în Italia în ultimul timp, accidente în care, din păcate, și-au pierdut viața tineri muncitori români plecați în lume pentru o pâine și o viață mai bună.

S-a întâmplat din nou astăzi de dimineață, în Sardegna, unde, un muncitor român în vârstă de 39 de ani, rezident în provincia Siracusa, moare la locul de muncă, în fabrica Portovesme srl., informează siracusapost.it.

Dinamica și condițiile în care s-a produs incidentul sunt încă de investigat. Conform unei prime reconstituiri, lucrătorul român coordona deplasarea unei cisterne. O operațiune de rutină, deja efectuată de multe alte ori de către muncitorul român. În manevrele necesare el folosea un stivuitor, iar nu se știe încă în ce condiții, conaționalul nostru de 39 de ani ar fi fost zdrobit între cisternă și stivuitorul pe care îl folosea.

Ceilalți muncitori au declanșat imediat alarma și au anunțat serviciul de urgență al ambulanței. Echipa medicală sosită imediat la fața locului nu a mai putut face nimic pentru muncitorul român. Carabinierii au început investigațiile necesare pentru clarificarea cauzelor care au dus la provocarea nefericitului incident.

Distribuie acest articol