Șarpe de 1,5 metri într-un tren plin cu pasageri. „A ieșit dintr-un coș de gunoi”

Călătorii unui tren din Yorkshire, Marea Britanie, s-au trezit nevoiți să-și schimbe vagoanele după ce au observat un șarpe lung de 1,5 metri târându-se nestingherit pe podea.

Compania feroviară Northern a declarat că șarpele, o specie inofensivă și colorată numită șarpe de porumb, a fost găsit pe ruta Skipton-Leeds, în cursul zilei de sâmbătă, 22 iulie 2023.

Fotografii și videoclipuri cu „pasagerul clandestin” au fost publicate și pe rețelele sociale înainte ca șarpele să fie dat jos din tren, în Leeds, relatează BBC.

_130497871_mediaitem130497868.jpg
Șarpele se plimba nestingherit prin tren. Sursă foto: NORTHERN/BBC

Reptila, botezată de public Noodles (Tăiței), a fost preluată de RSPCA (Societatea Regală pentru Prevenția Cruzimii Împotriva Animalelor) și este îngrijită de un specialist.

Șarpele de porumb este originar din America de Nord și este unul dintre cele mai comune animale de companie exotice din Regatul Unit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Încă nu este clar cum a ajuns la bordul trenului sâmbătă, însă se pare că unii pasageri au preferat să-și schimbe vagoanele după descoperirea reptilei.

Compania feroviară a declarat că un conductor a fost alertat în privința șarpelui în jurul orei 15:30, ora locală.

„Prioritatea conductorului a fost siguranța clienților noștri și bunăstarea șarpelui”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Northern.

„S-a asigurat că zona trenului a fost evacuată și, la stația Leeds, a fost întâmpinat de o echipă care a preluat în siguranță șarpele.”

_130505712_boxed_snake.jpg
Șarpele găsit în tren. Sursă foto: NORTHERN/BBC

Noodles este îngrijit acum la Reptilia, în Ossett, Wakefield. Megan Sykes, director la centrul de specialitate în reptile, a declarat:

„Șarpele este într-o stare de sănătate foarte bună, deci a fost în mod evident bine îngrijit înainte să fie pierdut sau abandonat. Este un șarpe drăguț, nu arată niciun semn de agresivitate – s-o fi temut mai mult de oamenii din tren.”

Continuând, ea a menționat: „Cineva a spus că inițial a ieșit dintr-un coș de gunoi din tren, așa că mă face să cred că a fost abandonat.”

Dacă proprietarii nu se vor arăta interesați să-l ia înapoi în următoarele două săptămâni, Noodles va fi găzduit într-o nouă casă.

_130497876_img-20230724-wa0001.jpg
Sursă foto: NORTHERN/BBC

RSPCA a avertizat luna trecută proprietarii să fie „extra-vigilenți”, deoarece șerpii devin mai activi pe timp de căldură.

Evie Button, ofițer științific superior al RSPCA, a menționat că anul trecut organizația a primit 1,031 de rapoarte despre șerpi care aveau nevoie de ajutor.

„Șerpii sunt excepționali când vine vorba de evadare și vor profita de orice deschizătură în ușa unei cuști sau de un capac nepotrivit pentru a evada”, a explicat ea.

„Anul trecut, am primit peste o mie de rapoarte despre șerpi, cele mai multe apeluri venind în lunile de vară.”

Distribuie acest articol