Italia: Șase persoane au ajuns la spital după ce au fost atacate de un roi de albine

Un roi de albine a trimis în spital șase persoane, în zona Caltanissetta din Sicilia, dar, din fericire, niciuna nu a avut de suportat consecințe grave.

O motocicletă pe care se aflau doi bărbați s-a izbit într-un autoturism când un roi de albine s-a abătut asupra șoselei care leagă localitatea San Cataldo de strada provincială 40. Sute de insecte i-au atacat pe cei doi bărbați de pe motocicletă și apoi pe alți șoferi care s-au oprit să-i ajute.

Șase persoane au fost transportate la spital pentru înțepături de albine, dar niciuna nu a avut consecințe grave, cum ar fi șoc anafilactic.

La locul accidentului s-au deplasat carabinierii și pompierii, iar aceștia din urmă au îndepărtat albinele prin stropire cu apă pulverizată.

„Nu a fost vorba de roiuri de albine agresive și înnebunite, ca cele din filmele pe care unii dintre noi le-am văzut” – a atras atenția entomologul Bruno Massa, profesor pensionar la Departamentul de Științe Agricole de la Universitatea din Palermo pentru La Repubblica.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Este clar că roiul se mișca și a întâlnit în calea sa motocicleta respectivă, apoi albinele s-au simțit atacate și probabil au trebuit să apere matca. De aici și agresiunea, sunt cazuri care se întâmplă, dar sporadic. Repet, însă, nu există albine agresive!”

„Când albinele se mișcă în roi, împreună cu regina, parcă ar fi cu valizele în mână. Sunt pline de miere și dacă ar înțepa ar trebui să expulzeze cea mai mare parte din ea, apoi ar muri. Albinele din roiuri sunt cele mai pașnice. Atacă numai dacă simt pericolul”, a spus și apicultorul Federico Inglisa, din Santa Caterina Villarmosa.

Distribuie acest articol