Șase tineri, dintre care 2 infectați cu COVID 19, au încercat să ia avionul din Italia spre România prezentând teste false

S-a întâmplat în cursul dimineții de astăzi, 19 martie 2021, pe aeroportul Ciampino din Roma unde șase tineri s-au prezentat cu teste COVID-19 false pentru a zbura spre România. Doi intre ei au fost depistați pozitivi la testul pentru coronavirus, informează ziarul italian Leggo.

Cei șase tineri, toți de origine spaniolă și cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, au ajuns la punctul de control al pașapoartelor și au prezentat atât documentele de identitate, cât și testele pentru COVID-19, așa cum prevede legea italiană în prezent. Polițiștii de frontieră au observat, însă, unele nereguli pe documentele care atestau rezultatele negative pentru coronavirus și au decis să efectueze ulterioare investigații.

Polițiștii au solicitat atunci ajutorul personalului medical de la ASL (Agenția Sanitară Locală) pentru a înțelege dacă documentele sunt valabile și, spre surprinderea tuturor, toate cele șase rezultate ale testelor s-au dovedit a fi false. Mai mult, medicii de la ASL au descoperit și că doi dintre tinerii spanioli erau infectați cu COVID-19 și, dacă n-ar fi fost depistați la timp, ar fi călătorit timp de două ore în avion alături de zeci de cetățeni români.

Zborul pe care aceștia urmau să-l ia se îndrepta spre București, dar toți cei șase indivizi au fost opriți la sol și denunțați pentru fals în documente. Ulterioare investigații ale polițiștilor italieni de frontieră au scos la iveală și că tinerii nu erau la prima încălcare a normelor anti-COVID, aceștia fiind prinși participând recent și la petreceri private ilegale.

Distribuie acest articol