Sat din Italia, rămas fără locuri în cimitir. Primăria oferă 1.000 de euro celor care aleg cremarea

Tropea, un sat din regiunea Calabria, cu una dintre cele 20 mai frumoase plaje ale Europei, se confruntă cu o criză a spațiilor în cadrul cimitirului local, determinând administrația să ia măsuri neobișnuite.

În încercarea de a gestiona această situație, primăria orașului a decis să ofere un sprijin financiar de 1.000 de euro familiilor care aleg cremarea în locul înmormântării tradiționale, relatează Corriere della Sera.

Această măsură vine în urma dificultăților de a găsi locuri disponibile în cimitir, o problemă accentuată de un scandal de corupție recent descoperit.

Primarul Nino Macrì a explicat că, deși au fost realizate 100 de noi locuri de înmormântare, acestea sunt insuficiente pentru a satisface cererea actuală.

„În așteptarea construirii unui nou cimitir comun, am gândit aceste stimulente ca o soluție temporară. Sperăm ca rezultatele să fie pozitive”, a declarat Macrì.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru a beneficia de cei 1.000 de euro, familiile trebuie să prezinte o cerere simplă prin poșta electronică certificată (pec), însoțită de documentația necesară, în termen de 60 de zile de la cremare.

Această ofertă este limitată la cetățenii din Tropea și va fi valabilă până la epuizarea fondurilor alocate pentru anul 2024.

Contextul acestei decizii este și mai grav, având în vedere un caz de corupție dezvăluit de o investigație a Gărzii de Finanțe

Din cauza lipsei de locuri de veci, locuitorii trebuiau să dea mită pentru a-și îngropa morții.

Administratorul cimitirului elibera locuri de veci la întâmplare, pentru a crea locuri libere. Trupurile dezgropate nu erau complet descompuse, fiind incinerate sau aruncate la gunoi.