Ger și ninsori anunțate în Italia pentru weekendul următor. Prognoza meteo din Peninsulă

Meteorologii anunță sosirea unui val de ger siberian în acest weekend pe tot teritoriul Italiei. Conform celor mai recente date, presiunea ridicată care se înregistrează de la Oceanul Atlantic și până în peninsula Scandinavă, va favoriza apariția curenților de origine arctică și crearea unui culoar înghețat din Europa Centrală până în Peninsulă.

Prin urmare ne așteptăm la temperaturi ce vor scădea cu mult sub zero grade pe timpul nopții, dar și dimineața, în următoarele orașe: Torino, Milano, Bologna, Veneția, precum și Roma, Perugia și Florența, informează AGI (Agenzia Giornalistica Italiana).

În sudul țării, mai exact în Sicilia, după ce weekendul trecut s-au înregistrat temperaturi de până la 30 de grade Celsius, pentru finalul săptămânii se preconizează temperaturi de 12-13 grade. Un nou val de ger se va răspândi apoi către Marea Mediterană și Italia, în acest context scăzând temperatura în toate regiunile. Situația este încă analizată, dar cel mai probabil Italia se va confrunta cu o perioadă friguroasă și posibilitatea de ninsori chiar și în zonele joase, cum ar fi zonele de câmpie și de coastă.

În cursul zilei de joi, 14 ianuarie, în regiunea de nord, se prevede ceață locală, zăpadă abundentă la granițele alpine și zonele adiacente. În regiunea de centru, în schimb, pe coastele mării Tireniene și în Sardinia, cerul va fi acoperit de nori și vântul Mistral* își va face simțită prezența. În sudul Peninsulei sunt așteptate precipitații pe alocuri și vânturi reci pe timpul serii.

Așadar, începând de vineri se va înregistra o scădere a temperaturii pe tot teritoriul Italiei, spun meteorologii italieni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

*Mistral este un vânt regional din Franța, puternic, rece și de obicei uscat, venind din nord, care accelerează atunci când trece prin văile fluviului Rhone și râului Durance, spre coasta Mării Mediterane în zona regiunii Camargue.