Scenă de film în Italia: Doi părinți au plecat în vacanță, dar și-au uitat fiul de 7 ani în mijlocul străzii

Uimitoarele aventuri ale micuțului Kevin din comedia „Singur acasă: Mamă am pierdut avionul!”, lansată în 1990 sub regia lui Chris Columbus, erau gata să se repete recent în San Ruffillo (un fost cartier din orașul italian Bologna, care acum face parte din cartierul Savena).

Din cauza unei neînțelegeri, relatează ziarul Il Resto del Carlino, părinții unui băiețel de numai șapte ani au plecat în vacanță și l-au uitat pe micuț în stradă.

Spre deosebire de personajul jucat genial de Macaulay Culkin, micuțul italian nu a fost nevoit să se confrunte cu niciun bandit și a rămas singur doar câteva ore, îndeajuns cât să-l observe vecinii care au sunat la 112, iar carabinierii au dat de urma mamei sale. Culmea, contactată de agenți, mama s-a gândit inițial că ar fi vorba de o farsă.

Dar să derulăm filmul evenimentelor. Era dimineața zilei de sâmbătă, 9 iulie, în zona San Ruffillo. Familia din Bologna, compusă din părinții în vârstă de 40 de ani și fiul lor de șapte ani, se pregătea să plece în vacanță. Valizele au fost închise și toate bagajele au fost încărcate.

Organizarea era (aparent) foarte simplă: tatăl și fiul urmau să se deplaseze cu rulota până la stațiunea de vacanță aleasă, în timp ce mama avea să-i urmeze cu mașina, pentru ca, odată ajunși la destinație, cei trei să poată folosi mașina pentru a vizita cu ușurință obiectivele turistice din apropiere și să se întoarcă noaptea în locuința pe patru roți, unde aveau să doarmă împreună. O rutină simplă, probabil deja testată de familia italiană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Așa cum se întâmplă deseori când călătorești cu un copil de șapte ani însă, inopinatul se poate întâmpla în orice moment. Micuțul s-a răzgândit în ultima clipă și nu a vrut să urce în rulotă cu tatăl său, așa cum prevedea organizarea inițială, ci a vrut cu orice preț să călătorească cu mașina, împreună cu mama lui.

Așadar, tatăl i-a făcut pe plac: „Haide, coboară”, a spus el, poate un pic nerăbdător. „Aici este mama cu mașina în parcare, urcă la ea”.

Fiul a ieșit din rulotă, fericit că dorința i-a fost îndeplinită, dar mama lui nu a fost avertizată din timp de schimbarea planurilor și pusese deja mașina în mișcare, plecând liniștită la drum, cu gândul la distracțiile ce vor urma.

În consecință, tatăl a plecat și el cu rulota, convins că fiul său va călători în mașină cu soția lui, dar micuțul a rămas singur în stradă, cu ochii în lacrimi.

Din fericire, lacrimile sale au atras atenția unor trecători, care au sesizat vecinii. Aceștia au văzut copilul singur pe stradă și s-au grăbit să-l ajute. Au sunat imediat la 112 și carabinierii au intervenit la fața locului, liniștindu-l pe micuț.

Ulterior, militarii au luat legătura cu mama lui, care inițial a crezut că este ținta unei farse. După ce s-a convins că nu este o glumă însă, femeia s-a întors imediat din drum și l-a luat pe băiețel. În scurt timp familia s-a reunit, fericită că totul s-a terminat cu bine.

Părinții nu au fost denunțați, dar întâmplarea a fost sesizată Parchetului pentru minori, care va demara investigații specifice pentru a se asigura că un episod similar nu se va mai repeta și că a fost doar un simplu accident, iar micuțul trăiește într-un mediu sigur și de încredere.

În final, putem spune că sintagma potrivit căreia viața bate filmul se adeverește încă o dată.

@rotalianul