Scene de film pe o șosea din Italia. Șofer român fugar, urmărit și arestat de polițiști

Scene de film de acțiune pe o șosea din Italia, joi 25 iulie, când un tânăr șofer român a luat-o la goană în momentul în care a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină. Niță Mihai Constantin, în vârstă de 28 de ani, rezident la Cerignola, a fost oprit la Barletta, pe șoseaua statală 16. Avea camioneta plină cu piese auto a căror proveniență nu a putut fi justificată.

Agenții de la Poliția Rutieră din Ruvo di Puglia au observat de-a lungul șoselei care parcurge zona de nord a provinciei Barletta o autoutilitară Fiat Ducato ce se deplasa în mare viteză, urmată îndeaproape de un autoturism Ford Fiesta.

La semnalul polițiștilor de a se opri pentru control, șoferul autoutilitarei a făcut pe neașteptate o manevră riscantă, opri a oprit brusc autovehiculul, abandonându-l, după care a sărit peste gardul de protecție al șoselei și a luat-o la fugă pe câmpul din apropiere.

Polițiștii, după ce au asigurat autovehiculul abandonat de șoferul român evitând astfel impactul cu alte vehicule aflate în tranzit, au urmărit fugarul care între timp se îndepărtase. A fost demarată o vastă operațiune de căutare, care s-a încheiat cu intervenția unei alte patrule de poliție. Șoferul fugar a fost prins în momentul în care se urca în autoturismul Ford Fiesta condus de o femeie.

Ce doi au fost identificați de polițiștii din Ruvo di Puglia, iar în urma percheziției efectuate asupra camionetei au fost găsite numeroase părți mecanice și de caroserie aparținând unor autoturisme marca Volkswagen și Lexus, precum dispozitive de propulsie, clustere ușoare, tablouri de bord și altele. Toate erau în stare bună de funcționare și de provenineță necunoscută. Mai mult, s-a constatat că mașina a fost furată pe data de 11.06.2019 și că plângerea făcută de proprietar a fost prezentată la compania de carabinieri din Roseto degli Abruzzi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Niță Mihai Constantin a fost arestat pentru primirea de bunuri furate și rezistență la un funcționar public.

@rotalianul