Schimb de deținuți între Italia și România, 14 infractori români s-au întors în închisorile din țară

Un număr de 28 de deținuți au fost transferați între Italia și România pe data 25 iunie. Cu un zbor charter Roma-București, s-au întors în patrie 12 bărbați și 2 femei de naționalitate română care vor executa restul pedepselor în închisorile din țară. Cu același avion, 14 italieni pe numele cărora erau emise mandate europene de arestare și care au fost găsiți în România, s-au întors în Peninsulă.

Escorta a fost garantată de personalul Poliției de Stat, Carabinierii, Guardia di Finanza și Poliția Penitenciară din cadrul SCIP (Serviciul Internațional de Cooperare al Poliției).

Cei 14 deținuți români au fost condamnați în Italia pentru infracțiuni de furt, jaf, trafic de droguri, exploatarea prostituției, trafic de persoane și omor. În schimb, cei 14 italieni care s-au întors în țara natală sunt 13 bărbați și o femeie. Aceștia au fost arestați în România unde s-au refugiat în încercarea de a scăpa de mandatele europene de arestare, emise de zece procurori naționali din Brescia, Chieti, Florența, Foggia , Imperia, La Spezia, Matera, Milano, Napoli și Trento.

VIDEO aici.

Operațiunea subliniază încă o dată colaborarea operațională strânsă dintre poliția celor două țări.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI