Școala din Ladispoli și Vivianne Gherghel decorate de președintele Iohannis pentru promovarea limbii române în Italia

Șeful statului a decorat, la Palatul Cotroceni, mai mulți profesori și instituții de învățământ din diaspora, cu ocazia Zilei Limbii Române. Printre aceștia s-au numărat și o instituție școlară italiană din Ladispoli (Lazio) dar și Vivianne Gherghel (Toscana), profesoară de limba română din Italia.

Școala „IC Corrado Melone din Ladispoli” (Republica Italiană), decorată cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria F

Astfel, în semn de apreciere pentru contribuția deosebită avută la promovarea și conservarea educației în limba română, pentru rezultatele obținute în procesul de formare intelectuală și umană a tinerelor generații din cadrul comunităților românești din diaspora, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria F – „Promovarea culturii” Școlii „IC Corrado Melone din Ladispoli” (Republica Italiană).

Școala „Corrado Melone” din Ladispoli a inclus în programă cursul de „Limbă, cultură şi civilizaţie românească”, predat o dată pe săptămână, încă din anul 2015. Programa școlară prevede și o altă oră de limba română, facultativă, pentru cei interesaţi să aprofundeze.

Proiectul „Limbă, cultură şi civilizaţie românească” este finanţat de Guvernul României, iar scopul său principal este acela de a favoriza integrarea şi de a îmbunătăţi relaţiile dintre elevii români şi colegii lor italieni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vivianne Gherghel profesor, Regiunea Toscana, Republica Italiană, decorată  cu „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria F 

În semn de apreciere pentru contribuția personală avută la promovarea și conservarea
educației în limba română, pentru dăruirea cu care s-au implicat în menținerea identității culturale în rândul comunităților românești din diaspora, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria F – „Promovarea culturii”, printre alții și doamnei Vivianne Gherghel profesor, Regiunea Toscana, Republica Italiană.

Președintele României, Klaus Iohannis, a decorat la Palatul Cotroceni mai mulți profesori și instituții de învățământ din diaspora, cu ocazia Zilei Limbii Române. Printre aceștia s-au numărat și o instituție școlară italiană din Ladispoli (Lazio) dar și Vivianne Gherghel (Toscana), profesoară de limba română din Italia.

Lista cu toate personalitățile și unitățile de învățământ din diaspora decorate de Președintele Iohannis cu ocazia Zilei Limbii Române o puteți citi aici.

„Distinși profesori de limba română din străinătate și distinși reprezentanți ai instituțiilor care susțin învățarea limbii noastre în afara țării, vă mulțumesc pentru contribuția dumneavoastră!”, a specificat președintele României în discursul său.