Umbria: Se angaja ca îngrijitoare la bătrâni, după care le fura banii și bijuteriile. Avea viciul jocurilor de noroc

Femeie de naționalitate italiană, în vârstă de 41 de ani, se angaja ca îngrijitoare și apoi comitea furturi în casele unde lucra. Fiind prezentă pentru mai multe ore ale zilei în casele victimelor, această muncă îi permitea să vadă locurile în care bătrânii își ascundeau bijuteriile și banii, scrie La Nazione.

Carabinierii din Cannara, provincia Perugia, din Umbria, după mai multe denunțuri de furturi din partea victimelor, au arestat o tânără femeie de 41 de ani, rezidentă la Assisi. La ultimul loc de muncă, într-o casă privată, autoarea furase bijuterii de aur și bancnote euro și dolari americani în valoare de aproximativ 2.000 de euro.

Activitatea de investigație a permis carabinierilor să reconstruiască modul în care, la câteva zile după furt, femeia a mers la un magazin care cumpăra obiecte din aur și argint, unde a vândut bijuteriile furate, recunoscute mai târziu de către victimă, obținând în schimb o sumă mare de bani. De asemenea, au fost găsite dovezi cum femeia a mers la o bancă unde a schimbat valuta furată.

Motivul faptelor sale, așa cum a recunoscut chiar autoarea, este dependența sa de jocurile de noroc, îndeosebi de „slot machine.”