Natalia Intotero: Se înființează Muzeul Românilor de Pretutindeni. Declarația de presă a ministrului

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, a declarat, luni, 30 iulie, că ministerul intenţionează să deschidă în acest an un Muzeu al Românilor de Pretutindeni şi că se vor căuta, împreună cu Primăria Capitalei, soluţii privind locul unde acesta va fi amplasat.

„Bugetul ministerului pe anul 2018 este mai mare cu 85% faţă de anul trecut, însă numărul angajaţilor ministerului a rămas acelaşi, respectiv 64, plus cabinetele demnitarilor (…) Ori de câte ori românii din afara graniţelor au avut probleme, am încercat să răspundem prezent. Aş enumera o deplasare în Republica Cehă, cu ocazia unei explozii la o uzină, unde şi-au pierdut viaţa cinci cetăţeni români. Am fost acolo şi am încercat să venim în sprijinul colegilor de la Ministerul Afacerilor Externe, dar şi în sprijinul familiilor cetăţenilor care şi-au pierdut viaţa”, a declarat, luni, ministrul Natalia Intotero, în cadrul unei declaraţii de presă în care a prezentant activitatea ministerului în primele 6 luni ale acestui an.

Potrivit acesteia, ministerul s-a implicat şi în rezolvarea conflictelor de muncă, menţionând o situaţie a 400 de români din Germania.

„Am fost în Germania, într-o comunitate de aproximativ 400 de cetăţeni români care desfăşurau activiţăţi în agricultură, în beneficiul unei firme germane, fără a avea asigurate condiţii decente de viaţă şi de muncă. Am fost în zona Bari, Italia, pentru a discuta cu reprezentanţi ai autorităţilor şi ai centrelor de asistenţă socială, unde avem mai mulţi minori instituţionalizaţi”, a mai declarat Natalia Intotero.

Distribuie acest articol