România: Cetățean italian, beat și fără permis de conducere, arestat la Câmpulung Moldovenesc

Un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție, remis către AGERPRES în data de 9 iulie 2017, prezintă activitatea polițiștilor din județul Suceava în ultimele zile. Printre aceste activități, se enumeră și arestarea unui cetățean italian de 54 de ani din Torino care conducea un automobil nu doar în stare de ebrietate ci și fără permis de conducere.

„La data de 07.07.2017, în jurul orei 18.40, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc au fost sesizați de către un echipaj din cadrul BOP Câmpulung Moldovenesc despre faptul ca pe str. Alexandru Bogza din Câmpulung Moldovenesc a fost oprit un autoturism al cărui conducător auto este sub influența băuturilor alcoolice”, se relatează în comunicatul IJP Suceava.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii suceveni au identificat și oprit autoturismul în cauză, constatând că la volanul acestuia se afla un cetățean italian care era vizibili sub influența băuturilor alcoolice și care se manifesta violent verbal.

„S-a procedat la legitimarea acestuia, acesta refuzând orice colaborare cu polițiștii, totodată refuzând și testarea cu aparatul etilotest. Întrucât refuza să se legitimeze, având un comportament violent și refuzând să fie condus la sediul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, a fost imobilizat prin încătușare, după care a fost condus la sediul poliției, unde a fost identificat în persoana unui bărbat de 54 de ani, cetățean italian, din Torino, Italia”, spun polițiștii.

Cu ajutorul unui martor care vorbește limba italiană, i s-a solicitat din nou șoferului italian să se supună unui test cu aparatul etilotest, acesta fiind de acord în cele din urmă. Rezultatul testului a arătat că bărbatul italian avea o concentrație de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Luând în considerare rezultatul testului pentru alcoolemie, cetățeanul italian a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc unde i s-au recoltat 2 probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Între timp, verificările polițiștilor în bazele de date au stabilit un detaliu halucinant: bărbatul italian în vârstă de 54 de ani nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii suceveni i-au întocmit acestuia un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere.”

Distribuie acest articol