Se întorcea din Italia și a vrut să treacă ilegal frontiera pentru a evita izolarea la domiciliu. Descoperit de polițiști

Poliţiştii de frontieră din cadrul Poliţiei de Frontieră Nădlac II, judeţul Arad, au depistat un cetăţean român care a încercat să evite efectuarea controlului de frontieră la intrarea în România, pentru a evita măsurile specifice de prevenţie a infectării cu noul coronavirus.

Luni, 15 iunie, în jurul orei 06.00, agenții Poliţiei de Frontieră Nădlac II – Csanadpalota au depistat, în zona de responsabilitate, un bărbat care se deplasa dinspre Ungaria spre România, cu intenția să treacă frontiera neobservat.

S-a strecurat printre TIR-uri

Acesta a fost depistat în zona terminalului de automarfare, pe sensul de intrare în România, fiind reţinut şi condus la sediul Sectorului P.F. Nădlac II pentru cercetări, informează Agerpres.

Poliţiştii au constatat că bărbatul era un cetăţean român în vârsta de 28 ani. Acesta a declarat că a recurs la această metodă deoarece se întorcea din Italia şi a vrut să evite măsurile specifice de prevenţie a infectării cu virusul SARS-COV-2.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Poliția de Frontieră: Trafic crescut la frontiera cu Ungaria în contextul măsurilor de relaxare

Odată cu intrarea în vigoare a măsurilor de relaxare începând de azi, 15.06.2020, ora 00.00, privind exceptarea de la măsura de carantinare/izolare la locuinţă a persoanelor care sosesc din țările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, se înregistrează valori de trafic crescute la graniţa cu Ungaria, în principal prin P.T.F. Nădlac I şi Nădlac II – Autostradă, anunță Poliția de Frontieră Română printr-un comunicat de presă trimis redacției Jurnal de Emigrant.

@rotalianul