Italia: Se oferă ca „badantă” pentru persoane cu dizabilități dar ajunge să fie cercetată de către carabinieri

În căutarea unui loc de muncă, o aspirantă îngrijitoare din La Spezia, Liguria, a făcut un anunț în media online, în care se oferea să acorde asistență persoanelor cu dizabilități și afirma că este în măsură să facă și injecții, cu toate că, se pare, îngrijitoarea nu are nici o pregătire de specialitate în domeniu. Ordinul asistentelor medicale din La Spezia a denunțat femeia la N.A.S. (Comando Carabinieri per la Tutela della Salute – Nuclei Antisofisticazione e Sanità), informează nursetimes.it.

Anunțul în care Maria P. se oferea ca îngrijitoare

Diverse semnalări au ajuns în atenția Ordinului provincial al asistentelor medicale din La Spezia după apariția unui anunț făcut pe Facebook de către o îngrijitoare aspirantă care căuta de muncă. Doamna Maria P., se autoproclama capabilă să facă injecții („so fare le siringhe”) și să asiste pacienți cu dizabilități, ceea ce a împins Consiliul de Administrație să invite toți cetățenii să se bazeze numai pe personal calificat, cum ar fi asistentele medicale.

În comunicatul transmis de Ordinul provincial al asistentelor medicale se poate citi:

„Atunci când aveți nevoie de servicii de asistență medicală certificată, trebuie să contactați NUMAI pe cine poate face aceste acțiuni în mod profesional. Este vorba de o asistentă medicală adevărată, calificată, care să efectueze serviciile cu capacitate și în regim de regularitate deplină, fie pentru că deține calificarea necesară, fie pentru că este în măsură să emită facturi pentru serviciile sale, dacă este necesar. Astăzi, o asistentă medicală are pregătire universitară din cauza delicateții și a complexității rolului, care include și servicii care nu sunt la fel de simple precum injecțiile intramusculare.

Doar câteva luni în urmă, o persoană asistată la domiciliu a fost nevoită să primească asistență specializată în urma unei infecții de țesut, cauzată de o injecție făcută de către o îngrijitoare fără nici o pregătire, injecție care a provocat un abces sever cu pierderea țesutului, curățarea chirurgicală ulterioară a zonei și febră persistentă timp de câteva săptămâni pentru asistatul în cauză. Un rezultat grav, care cu siguranță ar fi putut fi evitat printr-un simplu apel telefonic către unul dintre numeroșii noștri profesioniști.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dar Ordinul provincial nu s-a limitat numai la avertizarea cetățenilor ci a și denunțat-o pe Maria P. Carabinierilor de la N.A.S. din Genova, care vor face investigațiile necesare.