Senatorul Tit-Liviu Brăiloiu propus ca ministru la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Comitetul Executiv Național al PSD a votat astăzi, 17 aprilie 2019, noi miniștri pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, care până în prezent era condus de Natalia Intotero, Ministerul Fondurilor Europene, condus până acum de Rovana Plumb și Ministerul Justiției, la a cărui conducere se afla Tudorel Toader.

Potrivit agenției de presă Agerpres, deputatul Oana Florea va fi noul ministru al Fondurilor Europene, deputatul Eugen Nicolicea va conduce Ministerul Justiției, în timp ce românii din diaspora îl vor avea pe senatorul Tit-Liviu Brăiloiu ca ministru la Ministerul Românilor de Pretutindeni.

Cine este senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu?

Născut pe 21 iunie 1964, Brăiloiu a terminat Liceul Industrial Eforie în anul 1982, iar în 1999 a absolvit Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative, ca mai apoi să facă studii de licență și apoi master la Universitatea din Oradea, pe care le-a terminat în 2005.

Brăiloiu a fost ales senator în anul 2016 în județul Constanța pe listele Partidului Social Democrat și este membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Africa de Sud, Regatul Hașemit al Iordaniei și Republica Austria.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Premierul României, Viorica Dăncilă, susține că Tit-Liviu Brăiloiu cunoaște problemele românilor din diaspora datorită faptului că acesta a locuit în Spania: „A stat mult timp în Spania, cunoaște deja problemele celor din diaspora, sunt convinsă că va găsi răspuns la problemele românilor din diaspora.”

Conform ultimei declarații de avere depusă în data de 12 iunie 2018 de senatorul PSD Brăiloiu, acesta deține un teren la Mamaia, unul la Eforie Nord, trei apartamente tot la Eforie Nord, precum și o casă de locuit în Spania, la Madrid. Totodată, acesta mai deține o colecție de ceasuri cu o valoare de peste 300.000 de euro, dar și bijuterii în valoare de 80.000 de euro. Nu în ultimul rând, acesta are și câteva conturi bancare în Lei, Euro și Dolari, cu un sold la acea dată de peste 1.100.000 de euro.

Conturi bancare Tit-Liviu Brăiloiu