Sergiu Mitrache, românul din Italia care i-a îndulcit pe italieni cu mierea sa, una dintre cele mai bune din peninsulă

Românii sunt peste tot în lume, au împânzit pământul în cele patru zări împinși de dorința de a-și crea un viitor mai demn, o viață mai bună și condiții de trai decente. Au plecat din țară luând cu ei valori inestimabile, cinstea, responsabilitatea, hărnicia, pe care le-au pus în practică în țările care i-au primit cu brațele deschise și în care românii demonstrează că oriunde ar fi își pot construi de la zero o viață nouă.

Sergiu Mitrache este în Italia de la vârsta de 14 ani, unde a pus pe picioare o mică afacere personală la Borriana, în provincia Biella (Piemonte). Se ocupă de apicultură iar cu mierea albinelor sale, românul nostru i-a „îndulcit” pe italieni la concursul „Grandi Mieli d’Italia -3 gocce d’Oro”. Duminică, 16 septembrie, mierea de salcâm produsă de apicultorii din Biella a primit „3 gocce d’Oro” („trei picături de aur”) datorită lui Sergiu Mitrache care a câștigat marele premiu pentru una dintre cele mai bune mieri din Italia.

„Mentorul meu a fost Salvatore Zigliano, apicultor din Piacenza. Am fost inspirat de el iar după terminarea studiilor mele am început să lucrez pentru societatea Vaglio de Tolland, unde am avut posibilitatea să mă perfecționez”, declară Sergiu pentru News Biella. Visul lui era să-și lase slujba ca angajat al companiei și să se dedice în întregime pasiunii sale. „În anul 2016 mam deschis societatea mea și am dat naștere la «Apicoltura Biellese», produc miere pentru mine, personal și pentru vânzarea cu amănuntul, dar dorința mea este să mă extind la mai mult, la două sute de stupi”., afirmă cu entuziasm românul nostru.

Mierea lui Sergiu Mitrache, administratorul firmei „Apicoltura Biellese”

În fiecare zi de marți, Sergiu vinde produsele sale în piața din Graglia și curând va face  parte dintre cei care le vor prezenta la „Campagna Amica”, inițiativă a Coldiretti. În plus față de mierea de salcâm, Sergiu Mitrache produce miere de tei, păpădie, castan și multiflora. „Îmi doresc să am o companie care să ofere un produs de calitate într-un teritoriu care să nu fie supus unei agriculturi intensive”, a concluzionat Sergiu Mitrache.