Serie de cutremure în Italia resimțite de populație: „Un vuiet și o scuturătură puternică!”

Două cutremure s-au înregistrat astăzi, joi, 22 septembrie, în Italia, între regiunile între Marche și Abruzzo, epicentru lângă Ascoli Piceno și în provincia Teramo. O replică a primului seism a fost de o magnitudine însemnată.

Primul cutremur a fost înregistrat la ora 12:24, în regiunea Marche. Magnitudinea, conform celor comunicate de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie, a fost de 4,1. O replică a fost înregistrată câteva secunde mai târziu, la ora 12.25, când pământul s-a cutremurat din nou, cu o magnitudine de 3,6. Epicentrul a fost localizat la 4 kilometri de Folignano (AP). Primul cutremur s-a produs la o adâncime de 24 de kilometri, al doilea la o adâncime de 10 kilometri.

La ora 12:35 a fost înregistrat un alt cutremur, de această dată în Abruzzo, la 3 km de Civitella del Tronto, în provincia Teramo, cu o magnitudine de 2,5.

Cutremurele au fost resimțite de populație, atât în ​​Marche, cât și în Abruzzo. Departamentul Protecției Civile a anunțat pe Twitter că primele verificări efectuate nu au evidențiat nicio pagubă asupra bunurilor sau persoanelor. Un elicopter survolează zona pentru a verifica situația.

Pe pagina Facebook a Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie, numeroase persoane au confirmat că au simțit seismele: 

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ce lovitură!!!!! Mai puternică decât cea din 2016, poate. Probabil pentru că este cel mai apropiat epicentru de până acum.”

„L-am simțit foarte tare, chiar dacă locuiesc la parter.”

„S-a simțit foarte tare la Colli del Tronto. Un vuiet și o scuturătură puternică!”