Sfârșit cumplit pentru un român în Italia, lovit de mai multe ori cu cuțitul în gât

Un bărbat de origine română a fost găsit mort duminică, 4 iunie, cu gâtul tăiat, într-o clădire din centrul orașului Desio, regiunea Lombardia, informează Il Giorno.

Victima, care zăcea într-o baltă de sânge pe scara exterioară de la primul etaj al unei vechi clădiri din inima orașului, a fost lovită de mai multe ori cu cuțitul în gât de către un alt bărbat, de naționalitate străină.

„A continuat să-l lovească cu piciorul chiar și după ce l-a înjunghiat de mai multe ori”, a declarat un martor care a asistat la tragedia care a avut loc pe Via Matteotti, o zonă a orașului cunoscută drept „periculoasă”.

După ce au primit un apel la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 9:30, carabinierii din Desio au sosit imediat la fața locului, împreună cu un echipaj de la Serviciul de Investigații Criminalistice.

Agresorul, un cetățean străin, a fost reținut la scurt timp în apropiere de Piazza Conciliazione, care era împodobită pentru un eveniment local programat pentru după-amiază.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
WhatsApp-Image-2023-06-04-at-11.49.30-680x408
Clădirea din orașul Desio (Lombardia) în care un român a fost ucis cu brutalitate. Foto: Prima Monza

Ancheta este în plină desfășurare, iar autoritățile încearcă acum să găsească arma folosită la comiterea crimei.

„Aici sunt mereu scandaluri și agresiuni – a declarat un tânăr din Desio care locuiește la câteva zeci de metri distanță – mai devreme sau mai târziu se va mai întâmpla ceva grav”.

Clădirea unde a avut loc crima este o clădire veche și degradată, locuită de zeci de străini, în special români și nord-africani.