Și-a dat foc de dorul părinților plecați la muncă în străinătate. Tânăr în stare critică la spital

Comunitate din Micula, județul Satu Mare, a fost zguduită sâmbătă dimineață, 2 septembrie, de un eveniment tragic care scoate în lumină durerea ascunsă a celor rămași acasă în contextul migrației.

Un tânăr de 29 de ani, copleșit de depresie și de dorul părinților săi plecați la muncă în străinătate, și-a dat foc după ce a distrus mai multe bunuri din gospodărie, informează Ziare.com.

Din fericire, a fost salvat de la moarte de vecinii care i-au sărit în ajutor și au sunat imediat la 112

Tânărul a fost transportat imediat la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Satu Mare și se află în prezent la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență.

Cu arsuri pe aproximativ 30% din suprafața corpului, starea sa este una critică, fiind intubat, ventilat mecanic și resuscitat volemic, conform protocolului medical.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Întrucât în România nu sunt locuri disponibile în spitalele specializate pentru mari arși, s-a trimis un raport solicitare de transfer în Belgia și se așteaptă un răspuns.

Chiar dacă oportunitățile financiare pot fi mai mari peste hotare, tragedia din Micula ar trebui să servească drept un semnal de alarmă pentru societate și autorități.

Este imperativ să se acorde mai multă atenție nevoilor emoționale ale celor rămași acasă și să se creeze un sistem de suport psiho-emoțional eficient.

Într-o lume globalizată, în care distanțele par să se micșoreze, dorul și suferința rămân, paradoxal, tot mai mari.