Și-a lovit iubitul în cap cu o perie de păr. Italiancă trimisă în judecată

O tânără din regiunea italiană Molis va fi judecată pentru agresiune după ce l-a lovit în frunte pe prietenul său cu o perie de păr.

Incidentul s-a transformat într-o chestiune juridică complexă, culminând recent cu o hotărâre a Curții de Casație.

Faptele s-au petrecut în casa cuplului, unde, în timpul unei dispute, femeia l-a lovit pe bărbat în cap cu o perie de păr pe care o avea în mână, provocându-i o rană la sprânceană.

Deși bărbatul a relatat incidentul în timp ce primea îngrijiri medicale la spital, nu a depus plângere împotriva partenerei sale.

Cu toate acestea, polițiștii, avertizați de personalul medical, au sesizat Parchetul care a susținut că folosirea periei ca armă reprezintă un factor agravant în cadrul acuzației de leziuni corporale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ciuda deciziei inițiale a Tribunalului din Isernia, care a respins acuzațiile împotriva femeii, susținând că nu există suficiente dovezi ale folosirii periei ca armă albă, procurorii au făcut apel la decizia tribunalului.

Judecătorii au stabilit că orice obiect, chiar și unul aparent inofensiv, poate fi considerat un instrument de agresiune dacă este folosit pentru a răni o persoană.

Curtea de Casație a respins însă această interpretare, trimițând cazul înapoi pentru judecare

„Motivarea sentinței este afectată de o încălcare a legii, deoarece, deși recunoscând mărturia victimei care a raportat că a fost lovită „cu o perie pe care inculpata o avea în mână în timpul litigiului”, cu leziuni constând într-o plagă lacerată la nivelul regiunii sprâncenei stângi, s-a precizat că acest obiect nu se încadrează în cele enumerate la articolul 585 din codul penal”, se arată în verdictul Curții Supreme.