Și-a riscat viața pentru a salva un copil. Un imigrant din Mali a devenit erou la Paris

Un imigrant originar din Mali a devenit erou în Franța după ce și-a pus viața în pericol escaladând patru etaje ale fațadei unui bloc pentru a salva viața unui copil care atârna de marginea balconului.

Într-o înregistrare video se poate vedea cum Mamoudou Gassama, în vârstă de 22 de ani, îşi riscă viaţa duminică căţărându-se pe balcoane pentru a-l salva pe un băiat de patru ani care atârna în exteriorul balconului, sub privirile îngrozite ale mai multor martori.

Înregistrarea a devenit virală şi Gassama, care a fost supranumit „Spider-Man” pentru rapiditatea cu care a reuşit să ajungă la copil, a fost invitat la Palatul Elysee de președintele Franței, Emmanuel Macron. Acesta, i-a oferit lui Mamoudou Gassama posibilitatea de a obține cetățenia franceză.

„Am făcut-o pentru că era vorba de un copil. M-am căţărat… Mulţumesc lui Dumnezeu că l-am salvat”, ar fi spus Gassama la întâlnirea cu preşedintele francez, potrivit ziarului Le Parisien.

Macron l-a felicitat pe Gassama pentru „un act excepţional” şi a spus că Franţa îi va oferi o slujbă în serviciile de urgenţă.

Președintele francez Emmanuel Macron, cu Gassama, imigrantul din MALI care a salvat la Paris un copil de 4 ani în pericol.

„Evident, vom pune toate documentele tale în ordine şi, dacă vrei, vom începe procesul de naturalizare pentru ca tu să poţi deveni francez”, a adăugat el.

Miniştrii susţin că procesul de acordare a cetăţeniei poate fi grăbit, deşi Gassama nu va putea deveni legal cetăţean francez imediat.

Gassama i-a spus lui Macron că a încercat să traverseze Mediterana în 2014 pentru a ajunge în Italia, dar a fost prins de poliţie.

„Ceea ce ai făcut tu corespunde cu ceea ce fac pompierii. Dacă asta doreşti, te poţi alătura pompierilor pentru a face asta în fiecare zi”, a mai spus preşedintele Franţei.

Tatăl copilului a fost arestat şi a spus poliţiei că şi-a lăsat băiatul singur pentru a face cumpărături, iar după aceea s-a întors acasă mai târziu decât intenţiona pentru că juca Pokemon Go.

“Comportamentul lui constituie o infracţiune, neglijarea responsabilităţilor parentale, care este pasibilă de o pedeapsă de doi ani de închisoare”, a declarat un oficial francez.

Gassama va primi de fapt un job în folosul comunităţii la serviciile de urgenţă din Paris, scrie Agerpres.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol