Și-a riscat viața pentru a salva un copil. Un imigrant din Mali a devenit erou la Paris

Un imigrant originar din Mali a devenit erou în Franța după ce și-a pus viața în pericol escaladând patru etaje ale fațadei unui bloc pentru a salva viața unui copil care atârna de marginea balconului.

Într-o înregistrare video se poate vedea cum Mamoudou Gassama, în vârstă de 22 de ani, îşi riscă viaţa duminică căţărându-se pe balcoane pentru a-l salva pe un băiat de patru ani care atârna în exteriorul balconului, sub privirile îngrozite ale mai multor martori.

Înregistrarea a devenit virală şi Gassama, care a fost supranumit „Spider-Man” pentru rapiditatea cu care a reuşit să ajungă la copil, a fost invitat la Palatul Elysee de președintele Franței, Emmanuel Macron. Acesta, i-a oferit lui Mamoudou Gassama posibilitatea de a obține cetățenia franceză.

„Am făcut-o pentru că era vorba de un copil. M-am căţărat… Mulţumesc lui Dumnezeu că l-am salvat”, ar fi spus Gassama la întâlnirea cu preşedintele francez, potrivit ziarului Le Parisien.

Macron l-a felicitat pe Gassama pentru „un act excepţional” şi a spus că Franţa îi va oferi o slujbă în serviciile de urgenţă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Președintele francez Emmanuel Macron, cu Gassama, imigrantul din MALI care a salvat la Paris un copil de 4 ani în pericol.

„Evident, vom pune toate documentele tale în ordine şi, dacă vrei, vom începe procesul de naturalizare pentru ca tu să poţi deveni francez”, a adăugat el.

Miniştrii susţin că procesul de acordare a cetăţeniei poate fi grăbit, deşi Gassama nu va putea deveni legal cetăţean francez imediat.

Gassama i-a spus lui Macron că a încercat să traverseze Mediterana în 2014 pentru a ajunge în Italia, dar a fost prins de poliţie.

„Ceea ce ai făcut tu corespunde cu ceea ce fac pompierii. Dacă asta doreşti, te poţi alătura pompierilor pentru a face asta în fiecare zi”, a mai spus preşedintele Franţei.

Tatăl copilului a fost arestat şi a spus poliţiei că şi-a lăsat băiatul singur pentru a face cumpărături, iar după aceea s-a întors acasă mai târziu decât intenţiona pentru că juca Pokemon Go.

“Comportamentul lui constituie o infracţiune, neglijarea responsabilităţilor parentale, care este pasibilă de o pedeapsă de doi ani de închisoare”, a declarat un oficial francez.

Gassama va primi de fapt un job în folosul comunităţii la serviciile de urgenţă din Paris, scrie Agerpres.