Și-a ținut soția moartă în congelator pentru a-i încasa pensia. Bărbat condamnat la închisoare

Un cetățean norvegian în vârstă de 57 de ani, rezident în Suedia, a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și jumătate de închisoare, fiind acuzat de fals și fraudă, după ce a păstrat trupul neînsuflețit al soției sale într-un congelator pentru a încasa în continuare pensia acesteia.

Alături de cadavru, bărbatul conserva și alimente, relatează La Stampa.

În timpul anchetei, acuzatul a mărturisit că a așezat trupul femeii în congelator după ce a găsit-o decedată în locuința lor comună din Arjang, aflată la aproximativ 340 de kilometri vest de Stockholm.

În mod alarmant, anchetatorii au descoperit că individul nu folosea congelatorul doar pentru păstrarea trupului partenerei, ci și pentru stocarea alimentelor.

Bărbatul a ascuns moartea femeii pentru a putea încasa pensia acesteia din Norvegia, motiv pentru care a fost condamnat pentru comiterea de fraudă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform acuzării, înșelăciunea în dauna statului se ridică la suma de 1,3 milioane de corone suedeze, echivalentul a aproximativ 109.000 de euro.

În ceea ce privește falsificarea de documente, s-a constatat că norvegianul a realizat transferuri de proprietate și înmatriculări auto folosind numele defunctei partenere după decesul acesteia.

Distribuie acest articol