Și-a ucis soția apoi s-a sinucis. „A spus că dacă mai pleacă în Italia, ori se omoară, ori o omoară şi pe ea”

O familie întreagă distrusă din cauza geloziei unui bărbat în vârstă de 45 de ani din Mânăstirea Humorului, județul Suceava, care și-a ucis soția apoi s-a sinucis, deoarece nu putea accepta ideea că aceasta voia să plece din nou la muncă în Italia.

Tragedia este relatată de ziarul local Monitorul de Suceava, care scrie că ,Vasile Croitoru, în urma unor certuri care aveau la bază gelozia bărbatului, și-a ucis soția în bătaie, apoi s-a sinucis. Conform celor relatate de sursa citată, în seara zilei de vineri, 18 ianuarie 2019, un apel la 112 din partea unui băiat de 16 ani anunța că părinții săi sunt morți. Tânărul este fiul cel mic al soților Croitoru și relata atunci polițiștilor că în casa familiei sale, în baie, a fost găsită fără viață mama sa, Anișoara, în vârstă de 39 de ani, în timp ce într-o anexă a casei se afla trupul fără viață al tatălui său.

Anișoara și Vasile Croitoru, căsătoriți de 24 de ani. Sursa foto: Monitorul De Suceava

Maria Croitoru, mama bărbatului care este autorul acestei tragedii, locuiește în altă casă din aceeași gospodărie și când și-a dat seama ce se întâmplă, s-a grăbit să intervină. Din păcate, era prea târziu pentru Anișoara, care fusese deja ucisă de soțul său și lăsată fără viață în baie, dar a reușit să-l salveze pe Vasile, care se pare că-și dăduse foc cu puțin timp înainte să ajungă mama sa. Maria a aruncat atunci repede o găleată cu apă pe el și l-a împiedicat să-și ia viața, dar nebunia bărbatului nu s-a oprit acolo și, hotărât să-și ia viața, s-a dus într-o anexă a casei unde și-a înfipt un cuțit în inimă.

„A gâtuit-o pe ea, pe urmă el şi-a dat foc cu benzină… era foarte gelos, ea a fost plecată patru luni în Italia fără voia lui, iar acum voia să plece din nou. El a spus că, dacă ea mai pleacă în Italia, el ori se omoară, ori o omoară şi pe ea. Și aşa a făcut…”, a relatat Maria Croitoru, citată de Monitorul de Suceava.

Maria Croitoru, mama lui Vasile. Sursa foto: Monitorul de Suceava

Anișoara și Vasile Croitoru erau căsătoriți de 24 de ani și aveau doi copii, un băiat de 16 ani și unul de 24 de ani, iar mama bărbatului recunoaște îndurerată că violențele asupra Anișoarei aveau loc de mai mulți ani, mai ales când bărbatul se afla sub influența alcoolului. Acesta ar fi și motivul pentru care soția sa voia să plece în Italia, pentru a mai scăpa de violențele bărbatului, dar bărbatul nu s-a mai putut stăpâni și a decis să recurgă la acest gest tragic pentru întreaga familie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anchetatorii au stabilit ulterior, la necropsie, că Anișoara a fost omorâtă prin strangulare, deși se pare că a fost bătută cu cruzime înainte de a fi strangulată. Întreaga comună a fost îngrozită de aceste fapte, o comună unde în care violențele, chiar și de mică intensitate, se pare că au loc foarte rar.

În județul Suceava, în schimb, sunt raportate aproape zilnic cazuri de violență în familie, majoritatea fiind cazuri în care femeile sunt agresate de soți sau de concubini, mai scrie sursa citată.

Distribuie acest articol