Sicilia: bani și bijuterii obținute din furturi, „tezaurul” a trei români din Italia ajunși după gratii

Trei bărbați români au fost arestați în Sicilia, la Agrigento, în urma unei percheziții a carabinierilor. La domiciliul celor trei români au fost găsite cantități considerabile de bijuterii din aur și argint precum și importante sume de bani în euro.

M.A.F. în vârstă de 32 de ani, N.T.D. în vârstă de 18 ani și P.G.M în vârstă de 26 de ani au fost acuzați de furt calificat, transportați în închisoare și puși la dispoziția procuraturii din Agrigento.

Pe teritoriul orașelor Ribera (Ag) și Cattolica Eraclea (Ag), în ultimele zile s-au înregistrat mai multe furturi în interiorul caselor, iar cea mai mare parte a obiectelor furate era constituită din bijuterii și bani. Fapt pentru care autoritățile au intensificat, în ultimele ore, punctele de control din teritoriu.

În timpul acestor verificări, în una dintre mașinile oprite, se aflau trei români în posesia unui colier de aur masiv și a unor tacâmuri de argint.

Polițiștii și carabinierii au declanșat o percheziție în locuința celor trei români. În timpul controlului a fost găsit un plic sigilat ascuns într-un vas de flori cu suma de 40.000 de euro în bancnote și o cutie mare plină cu bijuterii din aur.
Apoi, alte bijuterii au fost găsite în frigider iar în spatele unui tablou atârnat pe un perete, alte 25.000 de euro în bancnote erau ascunse și sigilate cu bandă adezivă.
În total, 68.000 de euro au fost recuperați și confiscați precum și numeroase bijuterii în valoare totală de aproximativ 40.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei trei bărbați români au ajuns în cătușe. Când au descoperit „comoara” pe care cei trei o păstrau în casă, carabinierilor și polițiștilor le-a fost greu să creadă, relatează scrivolibero.it. Cetățenii victime ale furturilor, vor putea să meargă acum la Tenenza Carabinieri din Ribera și să afle dacă există obiecte personale printre bunurile furate găsite.