Italia: i-au promis un post de badantă în Italia dar o obligau să se prostitueze, avea doar 16 ani

Bărbat român arestat recent la Catania, urmărit de autorități încă din luna martie când, în complicitate cu o femeie tot de naționalitate română, a sechestrat și obligat o adolescentă în vârstă de 16 ani să se prostitueze în portul orașului, informează newsicilia.it.

Ovidiu Ciui, în vârstă de 37 de ani, împreună cu Mariana Ozsvat, 33 de ani, au ademenit o tânăra română cu promisiunea unui loc de muncă în Italia, în domeniul asistenței persoanelor vârstnice, dar odată ajunsă la Catania fetei i s-au luat documentele de identitate, a fost sechestrată într-o casă din cartierul San Cristoforo și obligată de Ovidiu Ciui să se prostitueze racolând clienți în zona portuară a orașului.

Autoritățile au ajuns la cunoștința cazului în luna martie a acestui an când, în urma unui denunț făcut de tatăl fetei, polițiștii au deschis o anchetă pentru a găsi minora.

Tatăl adolescentei s-a prezentat în data de 13 martie 2017 la poliție pentru a denunța faptul că fiica sa, în vârstă de numai 16 ani, era ținută împotriva voinței sale într-o locuință din cartierul San Cristoforo, din Catania și era obligată să se prostitueze, de către un cuplu de cetățeni români care au adus-o în Italia din România cu promisiunea unui loc de muncă în regulă, pe post de îngrijitoare.

La momentul respectiv, agenții de poliție au arestat-o pe Mariana Ozsvat în timp ce complicele ei a fugit. Mai multe detalii în acest articol.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cercetările nu s-au oprit iar duminica trecută agenții l-au arestat și pe Ovidiu Ciui care, în noaptea de sâmbătă spre duminică jefuise un cetățean român. Ovidiu Ciui este acum acuzat și de jaf agravat și a fost dus în închisoarea din Piazza Lanza, Catania.