Sicilia: Mamă româncă cercetată de poliție pentru moartea bebelușului său de 6 luni

Scriam zilele trecute de cazul unui copil român de numai 6 luni din Comiso, provincia Ragusa din Sicilia, găsit fără viață de mama sa în pătuțul camerei sale. La autopsia pe corpul micuțului care s-a efectuat sâmbătă, 23 februarie, medicii ar fi constatat că acesta suferise înainte de deces o fractură a unuia dintre brațe. Mama copilului a fost interogată de poliție și este cercetată pentru violență în familie, conform tgcom24.mediaset.it

În timpul interogatoriului, anchetatorii au încercat să reconstruiască faptele petrecute în casa unde locuia copilul, mama și partenerul ei tunisian. Mama a declarat că l-a găsit pe fiul său fără viață, în pătuț, dar polițiștii nu sunt convinși de declarațiile mamei și ale partenerului său. Brațul rupt al micuțului demonstrează că asupra sa au avut loc violențe înainte de a-și da sufletul.

Pe lângă bebelușul decedat, femeia mai are alți cinci copii: doi în România, doi în Tunisia cu tatăl lor, un bărbat cu care femeia a avut o relație anterioară, în timp ce o altă fetiță care locuia cu ea la Comiso i-a fost luată de autoritățile italiene după o hotărâre a Curții pentru minori din Catania.

Casa în care locuiau și în care a fost găsit bebelușul mort a fost pusă sub sechestru.