Simona Halep a anunțat că nu va participa la un important turneu de tenis din Italia

Jucătoarea româncă de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, a renunţat să participe la turneul WTA de la Palermo din cauza carantinei obligatorii impuse în Italia pentru orice persoană care vine din România sau Bulgaria, au anunţat organizatorii turneului citaţi de AFP, informație preluată de Agerpres.

„Ţinând cont de recenta creştere a cazurilor de Covid-19 în România şi de îngrijorarea mea actuală în privinţa transportului aerian, eu am luat decizia dificilă de a mă retrage de la turneul de la Palermo”, a explicat campioana româncă pe contul său de Twitter.

„Vreau să mulţumesc directorului turneului şi ministrului italian al Sănătăţii pentru toate eforturile lor în privinţa mea”, a adăugat campioana româncă de la Wimbledon.

Directorul turnelui de la Palermo, Oliviero Palma, și-a exprimat regretul și a declarat referitor la decizia tenismenei românce: „Noi eram optimişti ieri (sâmbătă) şi am informat staff-ul Simonei Halep în legătură cu faptul că jucătorii şi jucătoarele profesioniste nu s-ar supune carantinei”, a spus Palma.

„Dar staff-ul lui Halep ne-a comunicat decizia sa, care strică toate eforturile noastre. Noi suntem trişti şi profund decepţionaţi”, a mai spus Oliviero Palma.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Turneul se va desfășura între 1 și 9 august la Palermo.