Siracusa: copilă româncă de 14 ani se aruncă de la etajul 2. Nu mai suporta certurile dintre părinții săi

O copilă româncă de numai 14 ani, rezidentă în localitatea Melilli din provincia Siracusa, s-a aruncat în gol de la etajul doi al clădirii unde locuiește, în seara zilei de ieri, 2 ianuarie 2018.

Mama și bunica fetei, în ciuda faptului că au rămas împietrite de dramaticul gest al copilei, au reușit să cheme imediat ambulanța care a transportat-o imediat pe minoră la spitalul Umberto I din Siracusa.

Spre uimirea tuturor, deși a suferit mai multe fracturi în urma impactului cu solul, tânăra română era conștientă, astfel că a putut să răspundă întrebărilor puse de carabinieri pentru a determina ce anume a împins-o la extremul gest, relatează ziarul Siracusa News.

Potrivit sursei citate, conaționala noastră de numai 14 ani se pare că suferea din cauza problemelor dintre părinții săi care se află în fază de despărțire, gestul copilei venind după o lungă perioadă de certuri în familie și tristețe.

Vă reamintim că pe teritoriul Italiei, este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde 800.274.274 sau pot trimite un e-mail a linea.ascolto@progettoitaca.org

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deasemenea, Fundația IDEA, (Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

@rotalianul