Slujbă organizată de italieni în amintirea românului înecat la Sassari: „Nu vrem să uităm ce i s-a întâmplat”

Conform autorităților italiene în prezent sunt multe persoane fără adăpost care își petrec zilele sub cerul liber în cartierele din orașul Sassari (Sardinia). Oameni care au mari probleme economice, de multe ori după o viață întreagă dedicată muncii, sau care au pierdut totul și nu au o familie pe care să se bazeze.

Unul dintre aceștia a fost Ion Prisecaru, în vârstă de 53 de ani, de origine română, care s-a înecat joi, 23 septembrie, în timp ce o furtună violentă s-a abătut asupra insulei italiene. Tragedia a avut loc în zona Fontana delle Conce unde bărbatul român, care trăia pe străzi, s-a refugiat sub un șopron aflat lângă niște iazuri. Ploaia abundentă a făcut ca apa iazurilor să crească brusc, iar conaționalul nostru s-a înecat sub ochii unui alt bărbat care în zadar a încercat să-l salveze.

Ceea ce a rămas în urma inundațiilor la adăpostul improvizat de la Fontana delle Conce, sunt grămezile de haine, saltele și valize folosite de oamenii mai puțin norocoși. Persoane care au fost contactate de serviciile sociale și care, din diverse motive, au refuzat asistența acestora.

În această seară de miercuri, 30 septembrie, la ora 19:00. va avea loc o slujbă de comemorare în amintirea lui Ion Prisecaru la biserica Santa Caterina, organizată de Comunitatea Sant’Egidio.

„Ne vom aminti de Ion Prisecaru, cunoscut de noi toți cu numele de Giovanni. Nu vrem să uităm ce s-a întâmplat cu Ion și cu mulți care, ca și el, trăiesc și mor pe stradă”, au anunțat organizatorii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între timp ancheta celor de la Parchetul din Sassari continuă, instanța de judecată a deschis un dosar pentru depistarea oricăror responsabilități.