Societăți italiene cu terenuri în România cultivau produse biologice false. Patru italieni arestați

Patru persoane din nordul Italiei au fost arestate pentru o fraudă cu produse biologice false. Societățile implicate, specializate în producerea și comercializarea de produse ecologice, au sediul în Verona și dețin aproximativ 1.000 de hectare de teren agricol în Italia și 10.000 în alte țări, cele mai multe în România, informează Euro News.

Potrivit anchetatorilor, societățile agricole respective ar fi trebuit să producă fructe și legume toate biologice, dar în schimb ar fi folosit diferite mijloace tehnice care nu sunt permise în producțiile de acest tip, cum ar fi erbicide și îngrășăminte sintetice.

„Țara noastră se numără printre liderii din Europa la producția de produse alimentare ecologice și tot mai mulți oameni aleg produse ecologice în casele lor. Este fundamental pentru noi să protejăm acest sector în continuă creștere.”, a declarat Gian Marco Centinaio, Ministrul Politicilor Agricole din Italia. „Suntem alături de întreprinderile care ne oferă produse de calitate și își desfășoară în mod cinstit activitatea, suntem alături, de asemenea, de consumatorii noștri. Vom face controale stricte și vom continua pe această cale fără să lăsăm garda jos.”

Produsele biologice

Singura variantă pentru a ne asigura că vom consuma produse naturale crescute fără chimicale este de a cumpăra alimente biologice denumite și ecologice sau organice. Acestea sunt cereale, fructe, legume și altele, rezultate în urma procesului de agricultură certificată organic, bio sau ecologic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Definiția alimentelor bio poate fi diversă ușor de la țară la țară. Dar legislația europeană de la care pleacă reglementările agriculturii bio este comună, deși fiecare țară membră o poate înăspri. Agricultura bio are drept trăsături generale practicile de cultivare, biologice, mecanice care încurajează reciclarea resurselor, promovează echilibrul ecologic și conservă biodiversitatea. Folosirea pesticidelor și a fertilizatorilor chimici nu este permisă, dar este permisă folosirea de substanțe speciale, certificate organic. În plus, alimentele organice nu sunt sterilizate prin iradiere, solvenți industriali și nu conțin aditivi sintetici.