Șofer beat oprit de poliție, a pus câinele la volanul mașinii și a susținut că el conducea

Pentru a evita o amendă, un american din statul Colorado a încercat să facă schimb de locuri cu câinele său în mașina pe care o conducea în orașul Springfield din Calhoun County (Michigan), în speranța că polițiștii vor crede că patrupedul se afla la volan.

După cum relatează ziarul britanic Independent, șoferul a fost oprit sâmbătă, 13 mai 2023, pentru depășirea vitezei legale, înainte ca bărbatul „să încerce să schimbe locul cu câinele său, care se afla pe scaunul pasagerului”.

Inventivul șofer, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, conducea de la Las Animas la Pueblo (Colorado), dar s-a rătăcit în orașul Springfield și a fost oprit de poliție în jurul orei 23:30.

Un polițist a văzut incredibila scenă în care șoferul a manevrat în interiorul mașinii pentru a schimba locul cu câinele său, astfel încât să coboare din mașină pe partea pasagerului.

„Bărbatul a ieșit apoi de pe partea pasagerului a vehiculului și a susținut că nu conducea el”, a explicat presei locale poliția din Springfield.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Oamenii legii au precizat că bărbatul a dat semne clare de ebrietate și, întrebat dacă a consumat alcool, a fugit de la fața locului, dar nu a ajuns prea departe.

„Bărbatul a fost prins rapid la aproximativ 20 de metri de vehicul”, a precizat poliția.

Acesta avea două mandate de arestare active în afara orașului Pueblo, fiind programat să fie judecat pentru mandatele sale, iar acum este acuzat că s-a urcat băut la volan, a condus peste limita de viteză legală și a opus rezistență la arestare.

Potrivit poliției, câinele a fost dat unei cunoștințe a inculpatului pentru a avea grijă de el cât timp acesta va sta în închisoare.

„Câinele nu se confruntă cu acuzații și a fost eliberat doar cu un avertisment”, au comentat jurnaliștii locali.

În luna ianuarie, Departamentul de Poliție Wyandotte (WPD) din Michigan a transmis pe Facebook că un câine polițist era investigat pentru că ar fi furat prânzul de la unul dintre colegii săi.

Distribuind fotografia câinelui cercetat, cu numele ofițer Ice, departamentul de poliție a mărturisit că patrupedul „nu cooperează cu ancheta” și că are obiceiul de a scotoci prin coșurile de gunoi.

Postarea năstrușnică a devenit virală pe rețelele de socializare și a fost urmată de alte postări similare ale WPD.