Șofer de camion amendat cu peste 42.000 de euro pentru nerespectarea programului de odihnă

Poliția rutieră din Erlangen, Germania, a descoperit mai multe încălcări ale legislației privind personalul de conducere în cazul unui șofer de camion turc care transporta marfă din Istanbul, Turcia, către Dortmund, Germania.

În urma controlului efectuat, s-a constatat că șoferul a depășit timpul zilnic și săptămânal de condus și nu a respectat perioadele obligatorii de odihnă.

În total, pe parcursul a 29 de zile verificate, au fost înregistrate încălcări în valoare de 2.801,75 euro.

Angajatorul trebuie să răspundă în consecință și să achite suma de 8.393,00 euro. În plus, polițiștii au reținut o garanție de securitate în valoare de 1.000 de euro de la șofer.

Evaluarea datelor din perioada 1 august 2022 – 18 martie 2023 a relevat de asemenea numeroase încălcări, pentru care șoferul trebuie să plătească 42.812 euro (valoarea totală a amenzilor conform legislației BALM), iar angajatorul – 128.429 euro (valoarea totală a amenzilor conform legislației BALM).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Toate datele digitale obținute în urma controalelor au fost transmise Oficiului Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM) din Bremen, Germania, relatează polițiștii germani într-o postare publicată pe Facebook.

Acest caz subliniază importanța respectării reglementărilor privind personalul de conducere și a odihnei acestora, pentru a asigura siguranța în trafic și a evita sancțiunile severe aplicate în cazul nerespectării legii.