Șofer de camion amendat cu peste 42.000 de euro pentru nerespectarea programului de odihnă

Poliția rutieră din Erlangen, Germania, a descoperit mai multe încălcări ale legislației privind personalul de conducere în cazul unui șofer de camion turc care transporta marfă din Istanbul, Turcia, către Dortmund, Germania.

În urma controlului efectuat, s-a constatat că șoferul a depășit timpul zilnic și săptămânal de condus și nu a respectat perioadele obligatorii de odihnă.

- Continuarea după publicitate -

În total, pe parcursul a 29 de zile verificate, au fost înregistrate încălcări în valoare de 2.801,75 euro.

Angajatorul trebuie să răspundă în consecință și să achite suma de 8.393,00 euro. În plus, polițiștii au reținut o garanție de securitate în valoare de 1.000 de euro de la șofer.

Evaluarea datelor din perioada 1 august 2022 – 18 martie 2023 a relevat de asemenea numeroase încălcări, pentru care șoferul trebuie să plătească 42.812 euro (valoarea totală a amenzilor conform legislației BALM), iar angajatorul – 128.429 euro (valoarea totală a amenzilor conform legislației BALM).

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Toate datele digitale obținute în urma controalelor au fost transmise Oficiului Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM) din Bremen, Germania, relatează polițiștii germani într-o postare publicată pe Facebook.

Acest caz subliniază importanța respectării reglementărilor privind personalul de conducere și a odihnei acestora, pentru a asigura siguranța în trafic și a evita sancțiunile severe aplicate în cazul nerespectării legii.